ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλάζει πάλι την κατάθεσή του ο Διώτης: Έδωσα το USΒ στον κ. Βενιζέλο τον Ιούλιο του 2011

Δημοσίευση 27 Μαρτίου 2013, 19:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αλλάζει πάλι την κατάθεσή του ο Διώτης: Έδωσα  το USΒ στον κ. Βενιζέλο τον Ιούλιο του 2011
Facebook Twitter Whatsapp

Νέες ανατροπές στις ημερομηνίες παράδοσης - παραλαβής αλλοιωμένης λίστας επιχειρεί να φέρει με την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή που χειρίζεται το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης.

Νέες ανατροπές στις ημερομηνίες παράδοσης - παραλαβής αλλοιωμένης λίστας επιχειρεί να φέρει με την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή που χειρίζεται το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης.

Έτσι, μετά την μετάθεση κατά ένα κατά ένα μήνα, της ημέρας παραλαβής του USB από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο κ. Διώτης άλλαξε στην κατάθεσή του και την ημερομηνία κατά την οποία φέρεται να παρέδωσε τη λίστα στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το protothema.gr, ο κ . Διώτης  ερωτώμενος σχετικά, επιβεβαίωσε ότι στις 8.7.2011 είχε δύο συναντήσεις με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου το πρωί και το απόγευμα.

Πρόσθεσε δε ότι «είναι πολύ πιθανόν να έδωσα το USB στον Βενιζέλο κατά την πρωινή μας συνάντηση και όχι τον Αύγουστο του 2011, όπως αρχικά είχα πει».

Στην παρατήρηση δε του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη γιατί τώρα λέει «είναι πολύ πιθανόν», ο κ. Διώτης απάντησε λέγοντας:

«Το απόγευμα μεταξύ 4 και 4:30 νομίζω, ήρθα σε κάποιο γραφείο της Βουλής και συνάντησα τον κ. Βενιζέλο. Του παρέδωσα και κάποιες εκτυπώσεις. Είχα ρίξει μια ματιά σε αυτό το στικάκι και για αυτό προκύπτει στην πραγματογνωμοσύνη ότι αυτή την χρονική περίοδο άνοιξαν δύο αρχεία».

Να σημειωθεί ότι στις 8.7.2011 το μεσημέρι -στο μεσοδιάστημα δηλαδή των δύο συναντήσεων-, ο κ. Διώτης αντέγραψε το USB που του είχε δώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου σε νέο USB.

Πάντως, κύκλοι του ΠΑΣΟΚ αντέδρασαν έντονα στη νέα κατάθεση του Ιωάννη Διώτη, λέγοντας:

«Πόσες φορές θα αλλάξει τις καταθέσεις του ο κ. Διώτης; Ξεκίνησε να λέει ότι δεν είχε το στικάκι και μετά αποδείχθηκε ότι έχει. Δεν θα μπούμε σε αυτά που λέει κάθε φορά. Αλλάζει συνεχώς αυτά που λέει και αποδεικνύονται στην πράξη ότι δεν ισχύουν».

Εσπευσμένα στην Προανακριτική για κατάθεση Παπανδρέου - Μπίκας

Την ίδια ώρα, με τον πλέον επίσημο τρόπο, ο πρόεδρος της Προανκριτικής Επιτροπής  Χρήστος Μαρκογιαννάκης που χειρίζεται την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, επιβεβαίωσε ότι , ο Γιώργος Παπανδρέου θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Μαρκογιαννάκης ανέφερε ότι η κλήση του πρώην πρωθυπουργού ήταν προγραμματισμένη, όμως μετά και τη δημοσιοποίηση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Ιωάννη Διώτη με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, η κλήση του πλέον θεωρείται δεδομένη και ο πρώην πρωθυπουργός καλείται να καταθέσει την Παρασκευή, έστω και με βίαιη προσαγωγή, όπως αναφέρθηκε στην Προανακριτική.

Παράληλλα, για το θέμα αυτό θα κληθεί να καταθέσει ξανά στην Προανακριτική ο τέως επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας.

Πάντως, ο κ. Διώτης που θα βρεθεί ενώπιον της Επιτροπής και Πέμπτη, κατά την σημερινή του κατάθεση «θόλωσε τα νερά», αφού φέρεται να δηλώνει ότι δεν γνωρίζει αν ο κ. Παπανδρέου ήταν ενήμερος για τον χειρισμό της λίστας και πως ζήτησε συνάντηση με τον κ. Κώστα Μπίκα «προκειμένου να τον ενημερώσει «για τον τρόπο με τον οποίο έφτασε η λίστα στην Ελλάδα και όχι για το πώς θα την επεξεργαστεί το ΣΔΟΕ»


Σχετικό θέμα: Εσπευσμένα στην Προανακριτική για κατάθεση Παπανδρέου - Μπίκας

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr