ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνούν ούτε για το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας

Δημοσίευση 28 Μαρτίου 2013, 07:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στο ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνούν ούτε για το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας
Facebook Twitter Whatsapp
Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ καθώς στο πολιτικό συμβούλιο επικράτησε έντονος προβληματισμός για το ρόλο και τη συμμετοχή στην κυβέρνηση
Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ καθώς στο πολιτικό συμβούλιο επικράτησε έντονος προβληματισμός για το ρόλο και τη συμμετοχή στην κυβέρνηση
Ενδεικτικές ήταν οι τοποθετήσεις του Γραμματέα της Κ.Ε. Νίκου Ανδρουλάκη, της εκπροσώπου Τύπου Φώφης Γεννηματά και των Κώστα Σκανδαλίδη, Βασίλη Κεγκέρογλου και Κυριάκου Πιερρακάκη, αλλά και του Μιχάλη Καρχιμάκη και της Τόνιας Αντωνίου οι οποίοι τόνισαν ότι πρέπει το ΠΑΣΟΚ να ξαναδεί τις σχέσεις του με την κυβέρνηση και να διαφοροποιείται από αυτήν όταν διαπιστώνει ότι οι θέσεις του είναι διαφορετικές.

Μάλιστα ακούστηκαν και απόψεις που ζήτησαν να ασκείται και κριτική στη ΝΔ.

Οι περισσότεροι συμφώνησαν υπέρ της αναπροσαρμογής της συμφωνίας των τριών κομμάτων, υπονοώντας και τη τοποθέτηση πρόσωπων στον ανασχηματισμό που αν και δεν συζητήθηκε οι περισσότεροι εκτιμούν ότι το θέμα θα ανοίξει μετά την επίσκεψη των τροϊκανών, μάλιστα χαρακτηριστικά ειπώθηκε «πρέπει να δούμε όλο το πακέτο».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει επικαιροποίηση της συμφωνίας των τριών κομμάτων, ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας της κυβέρνησης και επεξεργασία προτάσεων που μπορεί να γίνουν κυβερνητικές πολιτικές, καθώς και ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να παρεμβαίνει μόνο σε τομείς που η κυβερνητική πολιτική ασκείται από δικά του στελέχη.

Σχετικά με την Κύπρο, ο κ. Βενιζέλος από θέση απολογούμενου,  τόνισε ότι πρέπει να κλείσει η συζήτηση σχετικά με το ελληνικό PSI, ενώ σχετικά με τα 2 δισ. που υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έπρεπε η Ελλάδα να χρηματοδοτήσει τις κυπριακές Τράπεζες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι πρέπει να αναδεικνύεται η ακρότητα της θέσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία είναι πλήρως ανεφάρμοστη.

Διχάζει το ΠΑΣΟΚ το σχέδιο «Αθηνά»

Διχάζει το ΠΑΣΟΚ το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας και οι διαφορετικές προσεγγίσεις καταγράφηκαν στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Το θέμα έθεσε αρχικώς ο γραμματέας της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης ο οποίος αφού χαρακτήρισε το σχέδιο απαράδεκτο επεσήμανε ότι εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες. Ακολούθως την κατεύθυνση του σχεδίου "Αθηνά' για την συγχώνευση των πανεπιστημίων καυτηρίασαν οι Τόνια Αντωνίου και Θάνος Μωραίτης λέγοντας επί της ουσίας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα πρέπει να συναινέσει με την ψήφο του στην έγκριση του "Αθηνά" από τη Βουλή. Τ

α πυρά των δύο μελών του οργάνου αφορούσαν κυρίως τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη ο οποίος μαζί με την Εύη Χριστοφιλοπούλου μετείχαν στις περισσότερες συσκέψεις που έγιναν με τον υπουργό για το "Αθηνά".

Ο κ. Μανιάτης από την πλευρά του είπε ότι αν το ΠΑΣΟΚ σταθεί συνολικά  αρνητικά απέναντι στο σχέδιο τότε δεν θα έχει την δυνατότητα να προωθήσει έστω κάποιες βελτιωτικές αλλαγές. Επειδή φάνηκε ότι το κλίμα για το "Αθηνά" είναι τεταμένο ο Γιάννης Μανιάτης προθυμοποιήθηκε να ορίσει συνεδρίαση για το πρωί σήμερα του ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

Τελικώς το ΚΤΕ δεν θα συνεδριάσει για να αποφευχθούν περισσότερες εντάσεις και σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές θα αφεθούν να ψηφίσουν κατά... συνείδηση.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των περίφημων emails που είχε ανταλλάξει τον Ιούλιο του 2011 ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου δεν έγινε καμία επίσημη συζήτηση στο Πολιτικό Συμβούλιο.

Υπογείως όμως παράγοντες της Ιπποκράτους φρόντιζαν να υπενθυμίζουν ότι ο κ. Διώτης είναι πρόσωπο αναξιόπιστο καθώς έχει συλληφθεί επανειλημμένως να ψεύδεται, από τις πραγματογνωμοσύνες που έγιναν στο ψηφιακό υλικό. 
Επί της ουσίας στο ΠΑΣΟΚ δεν δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην νέα κατάθεση του κ. Διώτη και επαναλαμβάνουν ότι έχει πέσει σε τόσες αντιφάσεις που με την στάση του δικαιώνει ολοένα και περισσότερο τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αποφεύγουν δε κάποια ειδική αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου...  

Άρτεμις Παραδείσου 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr