ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τις θέσεις της «Νέας ΜΕΡΑΣ» παρουσίασε ο πρόεδρoς της Χρήστος Ζώης

Δημοσίευση 28 Μαρτίου 2013, 15:24 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τις θέσεις της «Νέας ΜΕΡΑΣ» παρουσίασε ο πρόεδρoς της Χρήστος Ζώης
Facebook Twitter Whatsapp
«Ναι στο ευρώ, όχι όμως με κάθε κόστος» είναι η θέση της Νέας ΜΕΡΑΣ, όπως την εξέφρασε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρός της Χρήστος Ζώης, παρουσιάζοντας το κόμμα του σε συνέντευξη Τύπου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
«Ναι στο ευρώ, όχι όμως με κάθε κόστος» είναι η θέση της Νέας ΜΕΡΑΣ, όπως την εξέφρασε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρός της Χρήστος Ζώης, παρουσιάζοντας το κόμμα του σε συνέντευξη Τύπου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Ο κ. Ζώης απευθύνθηκε στους «σοφούς ανθρώπους που στέκουν βουβοί και αδρανείς», τους οποίους φιλοδοξεί -όπως είπε- να αφυπνίσει και να εκφράσει, και ανέφερε ότι την Παρασκευή θα υποβάλει αίτημα για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Επίσης θα ζητήσει να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής και τον αρχιεπίσκοπο.

Όπως είπε ο κ. Ζώης, υπάρχει χώρος για νέο πολιτικό σχηματισμό και στόχος του είναι να γίνει η Νέα ΜΕΡΑ μια πολιτική δύναμη «υπολογίσιμη και όχι μόνο». Ανέφερε, επίσης, ότι ο επικεφαλής του κόμματος δεν θα είναι αυτοδικαίως και υποψήφιος πρωθυπουργός, καθώς αυτός θα υποδειχθεί από το κόμμα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Ο πρόεδρος του νέου κόμματος τάχθηκε κατά μιας ευρωπαϊκής ενοποίησης υπό την ηγεμονία μιας χώρας, ενώ αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Κύπρο είπε ότι τούτες τις μέρες «είμαστε όλοι Κύπριοι».

Ανέφερε πως το μάθημα από την Κύπρο είναι ότι «οφείλουμε να αγωνιζόμαστε», σημειώνοντας ότι ο φόβος μιας πιθανής αποτυχίας που επιφέρει αδράνεια καθιστά βέβαιη την ήττα πριν δοθεί καν η μάχη. Το δεύτερο μάθημα, είναι ότι πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι, προσέθεσε, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να έχει έτοιμα εναλλακτικά σχέδια (Plan B) για το μέλλον.

«Ιδρύσαμε αυτό το κόμμα, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό επιβάλλουν οι κοινωνικές ανάγκες, βλέπουμε τους εαυτούς μας ως εκπροσώπους αυτών που δεν εκπροσωπούνται από κανένα σήμερα, και θα τους εκφράσουμε» είπε ο κ. Ζώης, ο οποίος δεν ζητά εκλογές, επειδή «δεν είναι η δουλειά μας να ζητάμε εκλογές, αλλά να αναδεικνύουμε αυτό που πρέπει να γίνει».

Αναφορικά με πιθανές συνεργασίας με άλλα κόμματα, ο κ. Ζωής είπε ότι «δεν έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας δεύτερες ή τρίτες επιδιώξεις, ελπίζουμε να πείσουμε τους Έλληνες».

Υποστήριξε πως καταβάλλεται μια προσπάθεια, μετά τις εκλογές, να χτιστεί ένα νέο δίπολο και διαχωριστικές γραμμές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. «Η κοινωνία, όμως, 'δεν τσιμπάει', αντιστέκεται, και δεν επιτρέπει σε κανέναν να ευελπιστεί ότι θα αυξήσει τα ποσοστά του εξαιτίας της πόλωσης. Περιμένει να ακούσει νέες προτάσεις που θα σφυρηλατήσουν την εθνική ενότητα», είπε.

Η Νέα ΜΕΡΑ έρχεται να καλύψει ένα πολιτικό κενό, είπε ο κ. Ζώης, σημειώνοντας πως από τη μια είναι τα μνημονιακά κόμματα, «που έχουν ως δόγμα ότι είναι μάταιο να αγωνίζεσαι, αλλά να ακούς ό,τι επιβάλλουν οι ισχυροί», από την άλλη «ένα στείρο και θολό λόγο, που αντιπαρατίθεται σε αυτό το δόγμα» και «όσοι δεν είναι εγκλωβισμένοι στο δίπολο περιμένουν να φανεί κάτι νέο». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι έρευνες κοινής γνώμης δείχνουν ότι οι Έλληνες παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στα υπάρχοντα κόμματα και ζητούν κάτι καινούργιο.

«Είμαστε απλοί άνθρωποι μπροστά σε σοφούς που περιμένουν να σπάσουν την αδράνειά τους και τη βουβαμάρα τους, και να τους κινητοποιήσουμε να βγουν μπροστά», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Γιαννάκης ανέφερε ότι στόχος είναι η αντιστροφή της πυραμίδας στο κόμμα, αφού «τον πρώτο λόγο θα έχουν τα μέλη μας», και είπε ότι θα γίνουν προτάσεις από τα μέλη, οι οποίες μετά την επεξεργασία τους θα είναι δεσμευτικές για το κόμμα. Εκτίμησε δε πως σύντομα θα προστεθούν κι άλλοι βουλευτές στους δυο που υπάρχουν σήμερα (Γ. Κουράκος, Ν. Σταυρογιάννης).

Τέλος, είπε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα γίνει το ιδρυτικό συνέδριο της Νέας ΜΕΡΑΣ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr