ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κακοτεχνίες, κρυφές παγίδες και έλλειψη καθαριότητας στην Αθήνα (φωτό)

Δημοσίευση 29 Μαρτίου 2013, 17:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κακοτεχνίες, κρυφές παγίδες και έλλειψη καθαριότητας στην Αθήνα (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp
«Τα σπίτια μοιάζουν με τους ανθρώπους που τα κατοικούν»– Βίκτορ Ουγκό
«Τα σπίτια μοιάζουν με τους ανθρώπους που τα κατοικούν»– Βίκτορ Ουγκό

Με μια μικρή παράφραση θα λέγαμε η πόλη μοιάζει με τους ανθρώπους που τις «διοικούν» και στην συγκεκριμένη περίπτωση τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης που δεν αποδεικνύονται και τόσο άρχοντες….

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σε έναν από του πλουσιότερους Δήμους Φιλοθέη-Ψυχικού που βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ανάπλαση πλατειών…με μπόλικο τσιμέντο, η «βιτρίνα» του θυμίζει «φαβέλα» της Ευρώπης.

Οι δικαιολογίες εύκολες, η περιφέρεια ή ο Χατζηπετρής φταίνε για όλα…

Η οικονομική δυσπραγία και τα μνημόνια έχουν αφήσει πολλές ασχήμιες στις ψυχές των ανθρώπων, η ασχήμια των πόλεων δεν δικαιολογείται γιατί συνεχίζουμε να πληρώνουμε τέλη και φόρους.  

Πόλη σε εγκατάλειψη, πόλη βρώμικη, παραμελημένη και με κρυφές παγίδες που απειλούν πεζούς και οδηγούς.  
Είναι η εικόνα της Αθήνας και άλλων κεντρικών δήμων που έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού και της κρίσης τους δρόμους, τα πεζοδρόμια, τα δενδρόφυτα διαζώματα, τα πάρκα, τις αθλητικές εγκαταστάσεις.  

Μια εικόνα για την οποία οι υπεύθυνοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, όταν δεν μεταθέτουν ο ένας στον άλλον τις ευθύνες, τις μεταθέτουν στους πολίτες τους.  

Η Κηφισίας της ντροπής  

Η αγάπη του φανατικού φιλάθλου για την ποδοσφαιρική ομάδα που υποστηρίζει, είναι πολύ μεγάλη... ίσως και ένα χιλιόμετρο.  

Περίπου τόση απόσταση καλύπτει το γκράφιτι που κοσμεί τον τοίχο κατά μήκος της λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος του Ψυχικού.  

Ένα γκράφιτι που δεν μπορούν να το υποστηρίξουν ούτε όσοι θεωρούν τέχνη το συγκεκριμένο είδος, το οποίο μόνο ασχήμια προσφέρει και αποσπά την προσοχή των οδηγών.  

«Η Κηφισίας δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου μας αλλά της Περιφέρειας Αττικής», λέει στο newpost ο γενικός γραμματέας του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού Δημήτρης Ζεγγίνης.  

Όπως μας λέει ο κ. Ζεγγίνης: «Με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας είμαστε σε συνεχή επαφή για θέματα της αρμοδιότητάς της εντός των ορίων του δήμου μας. Έχουμε κι άλλα προβλήματα, οπως με τα φυτά στα διαζώματα που έχουν παραμεληθεί και χρειάζονται κηπουρό. Δεν μπορούμε να ξέρουμε το χρονοδιάγραμμα της Περιφέρειας αλλά έχουμε αγαστή επικοινωνία».  

Δήμος Αθηναίων: «Φταίνε οι πολίτες»  

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζουν πολλά σημεία του κέντρου της Αθήνας.  

Ο δήμος με τους περισσότερους κατοίκους και με τη μεγαλύτερη κίνηση αφού η πλειοψηφία των εργαζομένων κινείται στο κέντρο, έχει και τα περισσότερα προβλήματα.  

Η καθαριότητα από ελλειπής έως ανύπαρκτη, τα πεζοδρόμια άλλοτε σκαμένα, άλλοτε ξηλωμένα, άλλοτε με τεράστια κενά που κρύβονται από... σακούλες των σούπερ μάρκετ.  

Η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Νανά Σπυροπούλου μας αφήνει...άφωνους με την απάντησή της: «Η κατάσταση έχει βελτιωθεί πολύ, ήταν πολύ χειρότερη. Όμως υπάρχει τέτοια κακομεταχείριση στην πόλη που ό,τι και να κάνουμε δεν προλαβαίνουμε. Ό,τι δυνάμεις και να έχεις αν δεν ενδιαφέρονται οι κάτοικοι δεν γίνεται τίποτα».  

Άγιος Κοσμάς: Ψυχαγωγία και άθληση...σε άθλιες εγκαταστάσεις  

Με τρόμο και πολύ προσοχή προπονούνται οι αθλητές στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού κατ ευφημισμόν προπονητικού κέντρου στον Αγιο Κοσμά, που έχει αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη του.  

Ανοιχτά και κλειστά γήπεδα κρύβουν παγίδες που εύκολα μπορούν να επιδιορθωθούν αλλά δεν υπάρχουν τα χρήματα. 

Τα οικονομικά του προπονητικού κέντρου έχουν ξεπεράσει και τα όρια συναγερμού.  

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σχετικό αθλητικό κέντρο της χώρας, το οποίο συγχωνεύτηκε σε έναν οργανισμό με το πρώην «Παπαστράτειο» του Περαιά και το Εθνικό Κέντρο Ιστιοπλοΐας.  

Ενας οργανισμός που όμως δεν λαμβάνει ανάλογης αντιμετώπισης.  

Όπως ο ίδιος ο πρόεδρός του Περικλής Λύτρας έχει επισημάνει σε άρθρο του από τον περασμένο Οκτώβριο:  

«Η επίσημη ελληνική πολιτεία έχει μειώσει εδώ και αρκετό διάστημα την ετήσια επιχορήγηση κατά ποσοστό που υπερβαίνει το 30%, δεν παρέχει ούτε τα πλέον στοιχειώδη για τη δημιουργία κινήτρων προς τους αθλητές και τις αθλήτριες και αδυνατεί να εξασφαλίσει τη δέουσα φύλαξη και καθαριότητα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του σχετικού διοικητικού προσωπικού και των Επιτροπών Διοίκησης του αθλητικού κέντρου»  

Ντίνα Καραμάνου  

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr