ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΑΡ: Να συγκροτηθεί επιτροπή για τον Ενιαίο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας

Δημοσίευση 17 Απριλίου 2013, 21:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΔΗΜΑΡ: Να συγκροτηθεί επιτροπή για τον Ενιαίο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας
Facebook Twitter Whatsapp

Να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να επανενεργοποιηθεί ή συσταθεί εκ νέου Επιτροπή-Ομάδα Εργασίας για την εκπόνηση του Σχεδίου Νόμου, σχετικά με τον Ενιαίο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, προτείνει στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να επανενεργοποιηθεί ή συσταθεί εκ νέου Επιτροπή-Ομάδα Εργασίας για την εκπόνηση του Σχεδίου Νόμου, σχετικά με τον Ενιαίο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, προτείνει στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης. Στην επιστολή τονίζεται ότι είναι άμεση προτεραιότητα η συγκρότηση αυτής της Επιτροπής μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και την συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

“Το Σχέδιο Πολιτικής Συμφωνίας των τριών κομμάτων, υπό την προεδρία του Υφυπουργού κ. Μαυραγάνη, που αφορά τις βασικές αρχές για ένα Σχέδιο Νόμου είναι ήδη από τα το τέλος του Ιανουαρίου στη διάθεση σας”, επισημαίνει το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ και υπογραμμίζει ότι το σχέδιο νόμου για το Ενιαίο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, που θα αντικαταστήσει όλους τους άλλους σχετικούς φόρους με τη μεταβατική του διάταξη για την είσπραξή του μέσω ΔΕΗ για το 2013 και με τις βελτιώσεις που έχουν ήδη αποφασιστεί, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σημαντική διαρθρωτική αλλαγή στην ελληνική φορολογική πραγματικότητα.