ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς

Δημοσίευση 18 Απριλίου 2013, 16:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς
Facebook Twitter Whatsapp
Στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ μεταβαίνει το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να συγχαρεί τους νέους και τις νέες του κόμματος για τα αποτελέσματα στις φοιτητικές εκλογές.
Στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ μεταβαίνει το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να συγχαρεί τους νέους και τις νέες του κόμματος για τα αποτελέσματα στις φοιτητικές εκλογές.
Σύμφωνα με τη φοιτητική παράταξη της ΝΔ, τα ποσοστά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έφτασαν το 43,04% στα Πανεπιστήμια και το 55,38% στα ΤΕΙ, με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να κερδίζει για 27η συνεχόμενη χρονιά την πρωτιά.

Αξιοσημείωτη άνοδο τη φετινή χρονιά, σημείωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Φυσικομαθηματική Αθήνας, ΤΕΙ Πειραιά, ΣΔΟ-ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ Αθήνας καθώς και σε Χίο και Ρόδο.

Σύμφωνα με τα στελέχη της, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τη φετινή χρονιά «πήγε» στις εκλογές με ιδιαίτερα «σκληρή» ατζέντα, συγκλίνοντας άτυπα στο «νόμος, τάξη και μεταρρυθμίσεις» που προωθεί και ο Αντώνης Σαμαράς, όπως λένε χαρακτηριστικά, και μεταξύ των προτάσεών της ήταν η ανάγκη για τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, η σύνδεση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ ανάλογα με την αξιολόγησή τους, η ελεύθερη σύμπραξη των Πανεπιστημίων, η αγορά εργασίας και ιδιωτικού τομέα, η δημιουργία νέων εστιών μέσω ΣΔΙΤ αλλά και το διαχρονικό αίτημα για μη κρατικά ιδρύματα.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος τόνισε πως όσοι ακόμη μιλούν για μια γενιά χωρίς οράματα και αξίες, για μια γενιά μακριά από την πολιτική, διαψεύστηκαν εκκωφαντικά. «Η πρότασή μας για συνάρτηση της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων με την αξιολόγησή τους, η επιμονή μας για την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας, η οριστική εφαρμογή του νόμου για το άσυλο και η ιδέα μας για τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, κέρδισαν την εμπιστοσύνη των φοιτητών.

Σήμερα, οι νέοι της γενιάς μας δήλωσαν ξεκάθαρα ότι επιλέγουν τις μεταρρυθμίσεις και τις δημιουργικές αλλαγές, μακριά από το λαϊκισμό και τη μιζέρια. Μια γενιά δυναμώνει, μια εποχή ανατρέπεται», ήταν το μήνυμα του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ.