ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση θα πέσει στη μαύρη τρύπα της αδιαφάνειας που δημιουργεί

Δημοσίευση 20 Απριλίου 2013, 15:13 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση θα πέσει στη μαύρη τρύπα της αδιαφάνειας που δημιουργεί
Facebook Twitter Whatsapp
Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η αδιέξοδη πορεία του μνημονίου και οι συνεχείς πιέσεις για νέα μέτρα, προκαλούν ένα νέο κύμα λαϊκής δυσαρέσκειας που θα οδηγήσει την κυβέρνηση Σαμαρά να πέσει στη μαύρη τρύπα, όχι μόνο των δημοσίων οικονομικών, αλλά και της αδιαφάνειας και της έλλειψης δημοκρατικού ήθους που δημιουργεί», υποστηρίζει, σε σχετική ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, «μια τέτοια κυβέρνηση δεν μπορεί να διασωθεί με ασκήσεις ανασχηματισμού που εξυπηρετούν ενδοκυβερνητικές ισορροπίες και συνιστούν κινήσεις παντελώς αδιάφορες για το λαό».

Τονίζει ακόμη ότι «μπορεί ο κ. Σαμαράς και οι εταίροι του να προσπαθούν να πείσουν πως το ‘’κλίμα βελτιώνεται’’, αλλά η ίδια η πραγματικότητα και τα αμείλικτα στοιχεία τον διαψεύδουν πανηγυρικά», καθώς, όπως αναφέρει, «το έλλειμμα των 4 δισ. των ασφαλιστικών ταμείων, η επίσημη ανεργία του 27,2%, η μείωση κατά 3,1 δισ. του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, κατά το 4ο τρίμηνο του 2012 και η συνέχιση της ύφεσης και το 2014, προσγειώνουν και τους πλέον αφελείς και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας για το πλήρες και καταστροφικό αδιέξοδο που μας οδηγούν».

Σχολιάζει τέλος τις δηλώσεις  του επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα,  σημειώνοντας πως «μόνο ο κ. Τόμσεν βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο παραπέμποντας όμως και αυτός τα καλά νέα για το 2015».