ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ενόχληση Σαμαρά και τα «φαρμακερά» σχόλια των συνεργατών του

Δημοσίευση 22 Απριλίου 2013, 14:50 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η ενόχληση Σαμαρά και τα «φαρμακερά» σχόλια των συνεργατών του
Facebook Twitter Whatsapp
Νέα ένταση επικρατεί στο παρασκήνιο μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων, μια εξέλιξη που δείχνει πόσο εύθραυστες είναι οι ισορροπίες στην τρικομματική κυβέρνηση.
Νέα ένταση επικρατεί στο παρασκήνιο μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων, μια εξέλιξη που δείχνει πόσο εύθραυστες είναι οι ισορροπίες στην τρικομματική κυβέρνηση.
Η καχυποψία περισσεύει και είναι ενδεικτικό ότι στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι ενοχλημένοι με την κίνηση του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και να εγείρει ζητήματα που έχουν σχέση με τη λειτουργία της κυβέρνησης, παραμονές μιας σημαντικής διαδικασίας, όπως είναι η συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είναι ύψιστης προτεραιότητας να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις που αποφασίστηκαν με την τρόικα και δεν θέλει να δημιουργείται η εικόνα ότι υπάρχει πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Όμως, η πραγματικότητα είναι διαφορετική και μόνο κλίμα ομόνοιας δεν υπάρχει στην κυβέρνηση, αφού η πρόσφατη κίνηση του Πρωθυπουργού να δημιουργηθούν νέες θέσεις -έξι συνολικά- αναπληρωτών υπουργών και μιας υφυπουργού, έριξε λάδι στη φωτιά.

Οι πολιτικοί αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, δεν γνώριζαν τίποτα, αιφνιδιάστηκαν και βρέθηκαν να απολογούνται για μια απόφαση πουν δεν ενέκριναν, αλλά ήταν μια καλή αφορμή για να διαφανεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρόβλημα ασυνεννοησίας που υπάρχει και σε ανώτατο πεδίο.

Και δεν φθάνει μόνο αυτό, αφού ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, διαμαρτύρονται ότι ανοίγουν θέματα, όπως π.χ. το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή με το οποίο διαφωνούν, χωρίς να ενημερώνονται.

Από την άλλη πλευρά, το Μαξίμου, δεν μπορεί να καταλάβει γιατί το ΠΑΣΟΚ και αυτό με τη σειρά του παίζει ένα πολύ περίεργο παιχνίδι, ανοίγοντας και αυτό θέματα που προκαλούν ενόχληση στον Αντ. Σαμαρά.

Σύμβουλοι του Πρωθυπουργού διατύπωναν ερωτήματα, γιατί σε κρίσιμες περιόδους, το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να βάζει θέματα λειτουργίας της κυβέρνησης και να ζητάει σύσκεψη των αρχηγών.

Επίσης συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά έλεγαν ότι δεν είναι δυνατόν να διαμαρτύρονται στο ΠΑΣΟΚ για τον ανασχηματισμό, τον οποίο ζητάνε εδώ και δυόμιση μήνες.

Ο Πρωθυπουργός ενοχλημένος, δεν έχει διάθεση να συγκαλέσει σύσκεψη και γι’ αυτό οι συνεργάτες του λένε ότι τα όποια προβλήματα, μεταξύ των αρχηγών, μπορεί να λυθούν και χωρίς σύσκεψη, απλά με τηλεφωνικές επικοινωνίες, των τριών.

Δεν είναι τυχαίο, ότι αντί για σύσκεψη, επελέγη, πριν από τη συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου, να γίνει συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με τους Φίλιππο Σαχινίδη (ΠΑΣΟΚ) και Δημήτρη Χατζησωκράτη (ΔΗΜΑΡ).

Τα κρούσματα είναι πολλά και πολλοί θυμούνται ότι μόλις την περασμένη Πέμπτη, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, καταψήφισαν νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, αφού ο υπουργός Κώστας Μουσουρούλης είχε ενσωματώσει διάταξη, χωρίς να ενημερώσει τους δυο εταίρους.

Ιωάννης Μαρτέλλος