ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Νικολόπουλος: Σπρώχνουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες στον «καιάδα»

Δημοσίευση 22 Απριλίου 2013, 17:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νίκος Νικολόπουλος: Σπρώχνουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες στον «καιάδα»
Facebook Twitter Whatsapp

Στην ανοιχτή συγκέντρωση που διοργάνωσαν τα μέλη του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία παραβρέθηκε την Δευτέρα ο ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος.

Στην ανοιχτή συγκέντρωση που διοργάνωσαν τα μέλη του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία παραβρέθηκε την Δευτέρα ο ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος εξέφρασε τη συμπαράσταση του «δυνατούς και αξιέπαινους γονείς που έχουν μάθει να αγωνίζονται και να κερδίζουν την ζωή τους, παλεύοντας με το στίγμα, τις διακρίσεις και τον αποκλεισμό».

«Δεν θα επιτρέψουμε όλοι εμείς σε κανένα να δολοφονήσει τα όνειρα και τις προσδοκίες μας για μία αξιοπρεπή και ισότιμη ζωή των αδυνάτων, των ασθενών, των αναπήρων», τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, και προσέθεσε ότι «θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο και για αυτό απαιτούμε και την άμεση απόκτηση Κέντρου Ημέρας μέσω του ΕΣΠΑ».

Μετά τη συγκέντρωση ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε ότι «το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα στο πλάι όλων των λαϊκών οικογενειών, των συλλογικών φορέων του αναπηρικού κινήματος, των εργαζομένων, των αναπήρων και της νεολαίας και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το κοινωνικό κράτος και τους βασικούς κοινωνικούς τομείς όπως η υγεία, η πρόνοια, η ειδική αγωγή και η παιδεία».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «στο όνομα της κρίσης, και για χάρη του μνημονίου δίνει ένα μεγαλύτερο χτύπημα στις κοινωνικές κατακτήσεις και στα λαϊκά δικαιώματα και σπρώχνουν τα ΑμΕΑ στον "καιάδα"».

Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, ο νόμος της κυβέρνησης για την ειδική αγωγή «επιβάλλει την ένταξη και φοίτηση όλων των ΑμΕΑ στα γενικά σχολεία, με πρόσχημα την αποιδρυματοποίηση αλλά με πραγματικό στόχο το λιγότερο κρατικό κόστος και την παράδοση της ειδικής εκπαίδευσης στους "εμπόρους" του πόνου και της δυστυχίας».

Ο συντονιστής του Χρηστιανοδημοκρατικού Κινήματος υποστήριξε ότι «από τα 200.000 παιδιά με αναπηρίες βρίσκονται σε ηλικία εκπαίδευσης, μόνο τα 15.500 φοιτούν σε ειδικά σχολεία και ειδικές τάξεις», ενώ ότι
«πλειονότητα των ειδικών σχολείων έχει φοβερές ελλείψεις σε υποδομές και τα περισσότερα λειτουργούν σε επικίνδυνα και ακατάλληλα κτήρια, χωρίς μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό, εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό, βοηθητικό και τεχνικό».

«Πρέπει να αντιδράσουμε, ως κοινωνία και ως άτομα» είπε ο Νίκος Νικολόπουλος και συνέχισε: «Εμείς θα εξακολουθούμε να βροντοφωνάζουμε και να διεκδικούμε αναβαθμισμένη Πρόνοια και Ειδική Αγωγή.

Ζήτησε εξάλλου «να δημιουργηθούν κέντρα αγωγής, εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης και διημέρευσης», καλώντας παράλληλα να δημιουργηθούν «προγράμματα για όσα παιδιά δεν μπορούν να φοιτήσουν σε κοινές επαγγελματικές σχολές που να στοχεύουν την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων ΑμΕΑ».