ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Κουτσούμπας: Εξαπατά τον λαό ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 22 Απριλίου 2013, 20:14 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δημήτρης Κουτσούμπας: Εξαπατά τον λαό ο ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην παρθενική του ομιλία, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας τόσο με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και με άλλα μορφώματα της αριστεράς.

Σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην παρθενική του ομιλία, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας τόσο με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και με άλλα μορφώματα της αριστεράς.

Σε εκδήλωση του κόμματος με θέμα «46 χρόνια από τη δικτατορία της 21ης Απριλίου, ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε ξένη προς τα λαϊκά συμφέροντα την αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ καθώς «ανταγωνίζονται για το ποιος διαθέτει την καλύτερη συνταγή επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη, κρύβοντας ότι αυτή θα στηριχτεί πάνω στα ερείπια των εργατικών, λαϊκών κατακτήσεων και ότι θα συνοδεύεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας, μόνιμης φτώχειας και εξαθλίωσης για τα λαϊκά στρώματα».

Ο κ. Κουτσούμπας επέκρινε τόσο την κυβέρνηση, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ για εξωραϊσμό της ΕΕ, και πρόσθεσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «εξαπατά τον λαό όταν τον καλεί να στηρίξει μια κυβέρνηση "εντός τειχών" της ΕΕ και του καπιταλιστικού μονόδρομου που δήθεν, αν διαπραγματευτεί πιο δυναμικά, θα τον ανακουφίσει από τα σημερινά βάσανα».

«Αυτοί οι ψευτολεονταρισμοί δοκιμάστηκαν και στην Κύπρο και το αποτέλεσμα ήταν οδυνηρό για το λαό» πρόσθεσε και τόνισε στη συνέχεια ότι «αυτή η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ τον οδηγεί να αναζητά συμμαχίες στη λαϊκή δεξιά, στο κόμμα του Καμένου και να εκθειάζει το μοντέλο διαχείρισης Ομπάμα και τα σχέδια Μάρσαλ».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ συνέδεσε την επιχείρηση αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος με τις «εξελίξεις στην ευρωζώνη, το διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα και την ένταση της κρίσης και των αντιθέσεων» και έκανε λόγο για «δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που τους βολεύει» ενώ πρόσθεσε ότι «παράλληλα βέβαια έχουν και τις εναλλακτικές τους λύσεις, από τη Χρυσή Αυγή έως τις κυβερνήσεις συνεργασίας με άλλες φτερούγες.

Στις φτερούγες θα ενταχθούν -τους αρέσει δεν τους αρέσει σήμερα- όλοι τους, από τους ΑΝΕΛ, μέχρι διάφορα άλλα κόμματα που εμφανίζονται. Κάτι θα ξέρει περί όλων αυτών και ο Σόρος…».

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε «παγίδα» τις προτάσεις «τμημάτων του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων του οπορτουνισμού, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή η κίνηση Αλαβάνου που μιλούν για έξοδο από την Ευρωζώνη, και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα καθώς κλείνουν το μάτι σε μερίδα του κεφαλαίου που προετοιμάζεται ή καλοβλέπει μια ενδεχόμενη αποχώρηση από το ευρώ, αφού η πρόταση αυτή δεν θίγει την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, την ανάπτυξη με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος. Δεν αγγίζει δηλαδή τις αιτίες των λαϊκών προβλημάτων».

«Δεν το ομολογούν ανοιχτά, αλλά είναι πρόταση συμμετοχής σε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης» πρόσθεσε.

«Το θέμα είναι ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι ΕΒΕ, να ακολουθήσουν δική τους στρατηγική για να απαλλαγούν από όλους αυτούς οριστικά. Η στρατηγική πρόταση του ΚΚΕ που βρίσκεται στον αντίποδα της στρατηγικής της αστικής τάξης, υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το κόμμα διδάσκεται από την πείρα για το τι σημαίνει «κόμμα ετοιμοπόλεμο και ικανό να δρα κάτω από όλες τις συνθήκες».

«Απομονώνουμε τους φυσικούς και πολιτικούς απογόνους της χούντας, τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, της οποίας η λατρεία για τη δικτατορία και το ναζισμό, επιβεβαιώνει ότι είναι ακραία φωνή του κεφαλαίου, ακραία φωνή του συστήματος και της πλουτοκρατίας, όπως άλλωστε ήταν και οι πολιτικοί της πρόγονοι της χούντας, αλλά και οι παλιότεροι ταγματασφαλίτες, οι συνεργάτες των Γερμανών και στη συνέχεια των Εγγλέζων και των Αμερικάνων» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ πρόσθεσε: «Φοβάται λέει ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ότι δεν θα τον αφήσουν να κατέβει στις εκλογές.

Ποιος θα τους εμποδίσει; Αυτοί που τους θρέφουν; Που τους ανοίγουν το δρόμο για να ξερνούν το φασιστικό μίσος τους ενάντια στο λαό και τη νεολαία που αγωνίζεται;»

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι «αν πάρουν κάποια μέτρα για τη Χρυσή Αυγή θα το κάνουν μόνο ως άλλοθι για να επιτεθούν στο ΚΚΕ».

Αναφερόμενος στην μακρόχρονη περίοδο κοινοβουλευτικής δημοκρατίας από το 1974 ως σήμερα, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «δεν μπορεί να κρύβει το χαρακτήρα και το περιεχόμενο της σημερινής εξουσίας, που είναι η δικτατορία των μονοπωλίων».