ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολομέτωπη επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με αφορμή τον Τσοχατζόπουλο

Δημοσίευση 23 Απριλίου 2013, 07:54 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ολομέτωπη επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με αφορμή τον Τσοχατζόπουλο
Facebook Twitter Whatsapp
Κατά μέτωπο επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την δίκη Τσοχατζόπουλου.
Κατά μέτωπο επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την δίκη Τσοχατζόπουλου.
Κάνοντας μια γραπτή καταγραφή των σκανδάλων που απασχόλησαν την πολιτική ζωή του τόπου τα τελευταία  χρόνια και στα οποία εμπλέκονται στελέχη των δυο κομμάτων, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα  επιχειρούν να αναδείξουν ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στις ηγεσίες των δυο κομμάτων που διακυβέρνησαν τον τόπο από την μεταπολίτευση και μετά.

Στην γραπτή ενημέρωση που έκαναν αναφέρονται στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι: «Ο Τσοχατζόπουλος υπήρξε «διαπρεπές» μέλος εκείνου του μέρους του πολιτικού συστήματος (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, τα ΜΜΕ της διαπλοκής, κλπ) που φέρει την ευθύνη για την χρεοκοπία της Ελλάδας και την εξαθλίωση ενός μεγάλου και συνεχώς διευρυνόμενου τμήματος του ελληνικού λαού. Ο Τσοχατζόπουλος δεν ήταν απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Ήταν επί σειρά ετών κορυφαίος υπουργός των αλλεπάλληλων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος και εν δυνάμει πρωθυπουργός.  

Ο Τσοχατζόπουλος δεν θα μπορούσε να δρα μόνος του, χωρίς να γνωρίζουν, να ανέχονται, ακόμη και να συμμετέχουν και άλλα μέλη των κυβερνήσεων ή και κομματικοί-κυβερνητικοί παράγοντες. Αυτό σημαίνει ότι η ποινική τιμωρία ενός παροπλισμένου πρώην πολιτικού δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την διαφθορά και την διαπλοκή στα υψηλά κλιμάκια της πολιτικής εξουσίας».  

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου αναφέρονται στο σήμερα και λένε ότι «η πολιτική διαφθορά και διαπλοκή όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά, αλλά, απεναντίας, υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι τα φαινόμενα αυτά συνεχίζονται, ενδεχομένως ενισχύονται. Καταθέτουν μάλιστα και συγκεκριμένα παραδείγματα όπως:

- Συγκάλυψη από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τη βοήθεια των ΜΜΕ της διαπλοκής, των σκανδάλων που σχετίζονται με τη Siemens, παρόλο που υπάρχουν ρητές αναφορές στη δικογραφία στη Γερμανία για χρηματισμό των δύο κομμάτων και των στελεχών τους, κάτι που παραδέχτηκε και ο Τσουκάτος. Οι ελληνικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και σήμερα η τρικομματική, συνεχίζουν τις μπίζνες με την Siemens σαν να μην έχει συμβεί τίποτα..

- Συντονισμένη πολιτική και επικοινωνιακή προσπάθεια συγκάλυψης πολιτικών και ποινικών ευθυνών στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Αντί να αναζητηθούν οι ευθύνες για το γεγονός ότι στην Ελλάδα, σε αντίθεση με ότι συνέβη σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, οι κυβερνήσεις φρόντισαν να προστατεύσουν τους μεγαλοκαταθέτες της λίστας με αποτέλεσμα να μην μπει ούτε μισό ευρώ στο δημόσιο ταμείο.  Εν τω μεταξύ, τα χρήματα που δεν μάζεψε από τους μεγαλοκαταθέτες της λίστας και άλλους ζάπλουτους τα βρήκε με την περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων .  

- Η σκανδαλώδης τροπολογία στο παραπέντε της διαδικασίας ψήφισης του τελευταίους επενδυτικού νόμου, με βάση την οποία απαλλάσσονται των ποινικών ευθυνών τους τα στελέχη των τραπεζών που έδωσαν  τα θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ.  

- Οι σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις για το εξελισσόμενο πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας. Το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί έξω από τον κοινοβουλευτικό, κοινωνικό, δημοκρατικό έλεγχο.
  
Στον πίνακα ιδιωτικοποιήσεων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2013-2016, όπως ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβρη στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου, προβλέπεται για το 2013 ότι θα ιδιωτικοποιηθούν 15 δημόσιοι οργανισμοί και ακίνητα, τα οποία αποτιμώνται σε περίπου 2,6 δις ευρώ.

Ωστόσο, η αποτίμηση αυτή υποκοστολογεί κατάφωρα τη δημόσια περιουσία, δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες για να κλαπούν περιουσιακά στοιχεία και αξίες από τον ελληνικό λαό.  Ιδού γιατί συμβαίνει αυτό. Διότι μέσα σ΄ αυτούς τους 15 οργανισμούς και ακίνητα βρίσκεται η ΔΕΠΑ, η ΔΕΣΦΑ, το 33% του  ΟΠΑΠ και ο Αστέρας Βουλιαγμένης.

Με βάση όσα γνωρίζουμε ως τώρα, μονάχα η χρηματιστηριακή αξία του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ (χωρίς τα παιγνιομηχανήματα και τα λαχεία) είναι στα 800 περίπου εκατομμύρια ευρώ, για τις  ΔΕΠΑ και  ΔΕΣΦΑ προσφάτως, στην πρώτη ενδεικτική προσφορά, έγινε λόγος για 1,9 δις ευρώ και ο Αστέρας αποτιμάται στο 1 δις ευρώ.

Μόνο αυτά  είναι κοντά στα 4 δις ευρώ. Δηλαδή, μόνο τα 4 από τα 15 κομμάτια από τη λίστα του μεσοπρόθεσμου αξίζουν γύρω στα 4 δις, ενώ συγκυβέρνηση και τρόικα αποτιμούν και τα 15 προς ιδιωτικοποίηση στοιχεία  στα 2,557 δις ευρώ. Είναι αυτό πλιάτσικο ή δεν είναι; Επιπλέον, ενώ στη λίστα του μεσοπρόθεσμου τα παιγνιομηχανήματα ήταν ξεχωριστά από το 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ σήμερα γίνονται πακέτο, μαζί και με τα λαχεία, για να πωληθούν σε τιμή κατώτερη από αυτή που αξίζει το 33% του ΟΠΑΠ, χωρίς παιγνιομηχανήματα και λαχεία. Είναι αυτό πλιάτσικο ή δεν είναι;», καταλήγει στην ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου.  

Καταλήγοντας τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι κρύβεται και δεν απαντά στα ερωτήματα του Αλέξη Τσίπρα ενώ επιτίθενται στον Γιάννη Στουρνάρα απατώντας στην κατηγορία προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι απευθύνεται σε «κατώτερα ένστικτα» λέγοντας ότι «η έγνοια του για την κοινωνική ερήμωση που προκαλεί το καταστροφικό μνημόνιο και ο έλεγχος της διαφθοράς απευθύνονται σε κατώτερα ένστικτα!!!».

Παναγιώτης Βασιλάκης