ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όταν ο Ηλίας Κικίλιας διόριζε τους συγγενείς του στον ΟΑΕΔ

Δημοσίευση 23 Απριλίου 2013, 17:30 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Όταν ο Ηλίας Κικίλιας διόριζε τους συγγενείς του στον ΟΑΕΔ
Facebook Twitter Whatsapp
Ενδοκυβερνητικούς διαξιφισμούς έχει προκαλέσει ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας, με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να υψώνουν ασπίδα προστασίας υπέρ του, παρά το γεγονός ότι στις μέρες του η ανεργία έχει «εκτοξευθεί» στο 27% ενώ υπάρχουν «σκιές» γύρω από το όνομα του, στο πρόσφατο παρελθόν.
Ενδοκυβερνητικούς διαξιφισμούς έχει προκαλέσει ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας, με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να υψώνουν ασπίδα προστασίας υπέρ του, παρά το γεγονός ότι στις μέρες του η ανεργία έχει «εκτοξευθεί» στο 27% ενώ υπάρχουν «σκιές» γύρω από το όνομα του, στο πρόσφατο παρελθόν.
Δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» ανέφερε, την Δευτέρα ότι «ο κ. Κικίλιας αντί να φτιάξει προγράμματα για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, προωθεί δικά του σχέδια για συνεργασία του ΟΑΕΔ με δήμους, τα οποία υποτίθεται ότι στοχεύουν στην καταπολέμηση της ανεργίας». Παράλληλα, η εφημερίδα συμπλήρωσε ότι «ο κ. Κικίλιας ετοιμάζει κομματικές προσλήψεις μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της ανεργίας». Παρόμοια αναφορά έκανε και η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» που έγραψε για σχέδιο 100.000 διορισμών στο Δημόσιο.

Αμέσως προκλήθηκε αναταραχή, με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση να ζητεί την παραίτηση του διοικητή του ΟΑΕΔ, έπειτα από κυβερνητική απόφαση.

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε, με ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για «συντονισμένα δημοσιεύματα» τα οποία «δημιουργούν παραπλανητικές εντυπώσεις που εξ αντικειμένου υπονομεύουν την προσπάθεια να αναληφθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ανάσχεση της ανεργίας, η οποία είναι το υπ’ αριθμόν ένα κοινωνικό πρόβλημα». Παράλληλα, η Ιπποκράτους χαρακτήρισε εξοργιστικό το γεγονός «ότι κάποιοι κύκλοι, επιδεικνύοντας το λιγότερο κοινωνική αναλγησία, επιχειρούν να εμφανίσουν το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας ως "ρουσφέτι". Ντροπή τους!».

Τελικά η απομάκρυνση του κ. Κικίλια «πάγωσε», έπειτα από παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος, επικοινώνησε για το λόγο αυτό με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, αλλά και τις ενστάσεις της ΔΗΜΑΡ που επίσης στηρίζει τον κ. Κικίλια.

Ο κ. Κικίλιας πάντως ανέκαθεν είχε την «πράσινη» στήριξη, αφού εκτός από την πολύ καλή σχέση που έχει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι προσωπικός φίλος και πρώην σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου.

Μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του Real o κ. Κικίλιας μίλησε για «καχυποψία και συνωμοσιολογία». Πώς είναι όμως δυνατόν να μην υπάρχει έντονη δυσπιστία εις βάρος του προσώπου του όταν στο παρελθόν το όνομά του έχει εμπλακεί σε υπόθεση ρουσφετιού... οικογενειακού τύπου.

Όπως είχε αποκαλύψει το newpost τον Σεπτέμβριο του 2011, ο κ. Κικίλιας είχε διορίσει στον ΟΑΕΔ τη σύζυγό του Αναστασία Χάραρη του Ιωάννη και την κουνιάδα του, Βασιλική Χάραρη του Ιωάννη. Η αδελφή της συζύγου του τακτοποιήθηκε, ως γραμματέας του γαμπρού της. Παράλληλα, η σύζυγός του είχε μεταταχθεί  σε φορέα που δεν κινδύνευε από την εφεδρεία, ενώ στη συνέχεια μετατάχθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο με σαφώς υψηλότερο μισθό. Η τότε υπουργός, Λούκα Κατσέλη, τελικά ακύρωσε τη μετάταξη στο Ε.Σ.

Σε όλα τα παραπάνω, έρχεται να προστεθεί και η έλλειψη συνεργασίας μεταξύ του κ. Κικίλια και του Γιάννη Βρούτση, ενώ ούτε καν τυπικές δεν είναι οι σχέσεις του διοικητή του ΟΑΕΔ με το Μέγαρο Μαξίμου.

Όταν ζητήθηκε από τον κ. Κικίλια πρόταση για τη καταπολέμηση της ανεργίας, εκείνος επέλεξε να παραδώσει πρόταση διορισμών στο Δημόσιο.

Το ρουσφέτι δεν πεθαίνει ούτε στην Ελλάδα της κρίσης...


Σχετικό θέμα: Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ διόρισε τη γυναίκα του και την κουνιάδα του στον... ΟΑΕΔ!