ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Σαμαρά - Βενιζέλου για τις εντυπώσεις

Δημοσίευση 24 Απριλίου 2013, 06:51 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κόντρα Σαμαρά - Βενιζέλου για τις εντυπώσεις
Facebook Twitter Whatsapp
Πολιτικά παιχνίδια που παίζονται από το Μαξίμου σε βάρος του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει η Ιπποκράτους κλιμακώνοντας την ένταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης.
Πολιτικά παιχνίδια που παίζονται από το Μαξίμου σε βάρος του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει η Ιπποκράτους κλιμακώνοντας την ένταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης.
«Δεν μπορεί κάποιοι να σηκώνουν το βάρος και να πληρώνουν το κόστος και κάποιοι άλλοι να θέλουν να δρέψουν τους όποιους καρπούς» σημειώνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ καταλογίζοντας στην ΝΔ προσπάθεια να αποκομίσει όλα τα οφέλη από τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο αλλά και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Αυτή είναι και η κύρια αιτία της έντασης που καλλιεργεί η Ιπποκράτους με το Μέγαρο Μαξίμου και η οποία άρχισε να εκδηλώνεται την περασμένη εβδομάδα έχοντας πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Μάλιστα χθες η αντιπαράθεση κορυφώθηκε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο έδωσε "εντολή" στον Φίλιππο Σαχινίδη να αξιώσει από τον Γιάννη Στουρνάρα να συμπεριλάβει την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα με την επισήμανση ότι "το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που πρώτο απ' όλους και δικαιούται και υποχρεούται να θέσει το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση "γιατί είχε υποστεί το κόστος της αύξήσής του που ήταν αναγκαία το 2011!

Πίσω από την σκλήρυνση της στάσης του ΠΑΣΟΚ κρύβεται ωστόσο η άρνηση του πρωθυπουργού να ικανοποιήσει το αίτημα Βενιζέλου για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των τριών κομμάτων, όπως επίσης και οι συνεχείς αναβολές που δίνει στο θέμα του ανασχηματισμού. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Ευάγγελο Βενιζέλο ήταν η πρωθυπουργική απόφαση για σύσταση έξι θέσεων αναπληρωτών υπουργών και μιας θέσης υφυπουργού -εν αγνοία του ΠΑΣΟΚ- με στόχο σύμφωνα με την ερμηνεία που έδωσαν από την Ιπποκράτους να γίνουν διευθετήσεις.

Στο ΠΑΣΟΚ θεώρησαν ότι το Μαξίμου ουσιαστικά εμπαίζει τον κ. Βενιζέλο και όχι μόνο δεν ικανοποιεί το αίτημά του για αλλαγές προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα αλλά αντιθέτως επιδιώκει να αποδείξει ότι το παιχνίδι το καθορίζει ο κ. Σαμαράς έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Παράγοντες της Ιπποκράτους λένε πάντως ότι το ΠΑΣΟΚ παίζει ουσιαστικά ένα από τα τελευταία του χαρτιά γνωρίζοντας ότι εάν δεν βγει σ' αυτήν την φάση επιθετικά δεν θα έχει καμία ελπίδα να επιβιώσει πολιτικά...  

Άρτεμις Παραδείσου