ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκρίνια: «Πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι»

Δημοσίευση 25 Απριλίου 2013, 07:55 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γκρίνια: «Πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι»
Facebook Twitter Whatsapp
Πήγαν για μαλλί και μάλλον βγήκαν κουρεμένοι στο ΠΑΣΟΚ μετά την αιφνιδιαστική πρωτοβουλία του προέδρου τους να θέσει θέμα μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση!
Πήγαν για μαλλί και μάλλον βγήκαν κουρεμένοι στο ΠΑΣΟΚ μετά την αιφνιδιαστική πρωτοβουλία του προέδρου τους να θέσει θέμα μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση!
Παρότι έχει γίνει συστηματική προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να αιτιολογηθεί η στάση του ΠΑΣΟΚ και του κ. Βενιζέλου -που χαρακτηρίστηκε επικοινωνιακό πυροτέχνημα-, το αίτημα για τον ΦΠΑ με τον τρόπο που διατυπώθηκε προκάλεσε και εσωτερικά ζητήματα στην Ιπποκράτους.

Για παράδειγμα αρκετά στελέχη διαφώνησαν με τους χειρισμούς που ακολουθήθηκαν και ζήτησαν επιπλέον ενημέρωση για τους λόγους που εξώθησαν τον κ. Βενιζέλο στο να κάνει ένα ξαφνικό τηλεφώνημα στον κ. Σαχινίδη ζητώντας επιτακτικά να βάλει τον ΦΠΑ στο τραπέζι της σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα στελέχη αυτά το ΠΑΣΟΚ μολονότι προέβαλε ένα λογικό αίτημα δεν κατάφερε να πείσει πως δεν κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια κι έτσι έχασε αρκετούς πόντους στην κόντρα του με το Μέγαρο Μαξίμου.

Γι' αυτό και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να πει χθες στους βουλευτές του ότι είχε γίνει προεργασία και ότι καθ' υπόδειξίν του ο Φ. Σαχινίδης συγκέντρωνε στοιχεία που θα τεκμηριώνουν το αίτημα του κόμματος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήλπιζε ότι θα παρουσιάσει τα στοιχεία στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η σύσκεψη ποτέ δεν έγινε κι έτσι αποφάσισε να ζητήσει από τον κ. Σαχινίδη να το θέσει στον Γ. Στουρνάρα...

Μ' αυτά και μ' εκείνα το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να "καταπιεί" και την απειλή περί καταψήφισης του πολυνομοσχεδίου και αναλώθηκε μόνο στην δημοσιονομική και τεχνική υποστήριξη του αιτήματός του για τον ΦΠΑ στην εστίαση.
Προτιμήθηκε δε να αναβληθεί και το προγραμματισμένο ΚΤΕ Ανάπτυξης για να μην βγουν ενδεχόμενες γκρίνιες παραέξω...

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποδέχτηκε ασμένως την πρόταση που τού απηύθυνε ο κ. Χατζηδάκης να παραστεί σήμερα στα εγκαίνια έργου στο Ζευγολατιό συνειδητοποιώντας ότι θα ήταν μία καλή ευκαιρία για να σπάσουν οι πάγοι με τον επίσης παρόντα Αντώνη Σαμαρά...  

Άρτεμις Παραδείσου