ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με «φόντο» τις παραβιάσεις στο Αιγαίο

Δημοσίευση 19 Ιουλίου 2013, 11:54 / Ανανεώθηκε 19 Ιουλίου 2013, 15:22
Συνάντηση με «φόντο» τις παραβιάσεις στο Αιγαίο
Facebook Twitter Whatsapp

Στην Άγκυρα συναντιούνται ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο ομόλογός του Αχμέτ Νταβούτογλου  τριάντα ώρες μετά από την προκλητική συμπεριφορά των Τούρκων στρατηγών στο Αιγαίο η οποία  κινδύνεψε να δυναμιτίσει την επίσημη αυτή επίσκεψη.

Στην Άγκυρα συναντιούνται ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο ομόλογός του Αχμέτ Νταβούτογλου  τριάντα ώρες μετά από την προκλητική συμπεριφορά των Τούρκων στρατηγών στο Αιγαίο η οποία  κινδύνεψε να δυναμιτίσει την επίσημη αυτή επίσκεψη.

Προχθές, οι Τούρκοι πιλότοι μπήκαν στο F.I.R. Αθηνών με έξι μαχητικά και τρία αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου-ναυτικής συνεργασίας, πραγματοποιώντας εννέα παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας.

Με δεδομένο το μορατόριουμ που υπάρχει λόγω θερινής σαιζόν μεταξύ των δύο χωρών , θεωρείται ιδιαίτερα αυξημένη η εχθρική αυτή δραστηριότητα. Ευτυχώς η παραβατική αυτή συμπεριφορά των τούρκων στρατηγών δεν συνεχίστηκε και χθες καθώς σε αντίθετη περίπτωση η συνάντηση Βενιζέλου και Νταβούτογλου θα γίνονταν σε πολύ δυσμενή κλίμα.

Η ατζέντα της συζήτησης των δύο υπουργών Εξωτερικών περιλαμβάνει θέματα κοινού ενδιαφέροντος αλλά όχι τα “καυτά” ζητήματα. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή (Αίγυπτος , Συρία και Β. Ιράκ) καθώς και το θέμα του αγωγού ΤΑΡ που θα περνάει από την Τουρκία και θα συνεχίζει τη διαδρομή του στο ελληνικό έδαφος.

Η επίσκεψη του Ευ. Βενιζέλου η οποία θα ολοκληρωθεί σήμερα  χαρακτηρίζεται από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ότι πρόκειται για καθαρά εθιμοτυπική.

Γ. Κοκ.
 

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr