ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν πάει στη Βουλή η Γεννηματά- Aντικαταστάθηκε από τον Δαβάκη

Δημοσίευση 19 Ιουλίου 2013, 13:31 / Ανανεώθηκε 19 Ιουλίου 2013, 13:28
Δεν πάει στη Βουλή η Γεννηματά- Aντικαταστάθηκε από τον Δαβάκη
Facebook Twitter Whatsapp

Δήλωσε αδυναμία η Φώφη Γεννηματά να παραβρεθεί σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή όπου θα πάει ο φάκελος των ΕΑΣ στην αρμόδια επιτροπή για να διορισθεί η νέα διοίκηση στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. 

Δήλωσε αδυναμία η Φώφη Γεννηματά να παραβρεθεί σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή όπου θα πάει ο φάκελος των ΕΑΣ στην αρμόδια επιτροπή για να διορισθεί η νέα διοίκηση στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Όπως πληροφορηθήκαμε από έγκυρη πηγή η αναπληρώτρια υπουργός Φ. Γεννηματά επικοινώνησε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο και τον ενημέρωσε ότι θα βρίσκεται εκτός Αθηνών για ανειλημμένες υποχρεώσεις οπότε δεν θα μπορεί να είναι εκείνη παρούσα.

Έτσι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε από τον υφυπουργό Αθανάσιο Δαβάκη να παραστεί στη θέση της Φ. Γεννηματά. Παρά τη θετική αυτή εξέλιξη με το διορισμό της νέας διοίκησης στα ΕΑΣ οι εργαζόμενοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον της εταιρίας καθώς έχουν πληροφορίες ότι το υπουργείο Οικονομικών αδυνατεί και αρνείται να τους καταβάλλει εδώ και τώρα τα 30.000.000 ευρώ που είναι αναγκαία για να μην κλείσουν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Τα χρήματα αυτά χρειάζονται για να πληρωθούν πιεστικές υποχρεώσεις και να παραγγείλουν πρώτες ύλες ώστε να μπορέσουν να βάλουν στη γραμμή παραγωγής τις παραγγελίες που έχουν και ανέρχονται στα 250.000.000 . Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι εάν τους δοθεί μόνο ένα τμήμα των χρημάτων ,αυτό θα είναι δώρο άδωρο καθώς θα έρθει ο Δεκέμβρης και δεν θα έχουν υλικά να δουλέψουν με ότι αυτό συνεπάγεται. Η διαδικασία της παραγγελίας υλικών και η παραλαβή είναι μία χρονοβόρα διαδικασία και η κρισιμότητα της καταστάσεως στα ΕΑΣ απαιτεί γρήγορες κινήσεις. Παράλληλα, όμως, επικρατεί και αισιοδοξία καθώς στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα έρχονται και προστίθενται νέες παραγγελίες.

Γ. Κοκ.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr