ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Δωράκι» στα ιδιωτικά κανάλια το λουκέτο στην ΕΡΤ

Δημοσίευση 19 Ιουλίου 2013, 14:04 / Ανανεώθηκε 19 Ιουλίου 2013, 14:04
Τσίπρας: «Δωράκι» στα ιδιωτικά κανάλια το λουκέτο στην ΕΡΤ
Facebook Twitter Whatsapp
«Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν ένα δωράκι της κυβέρνησης σας στο σύστημα των ιδιωτικών πειρατικών ΜΜΕ» κατήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή.
 
 
«Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν ένα δωράκι της κυβέρνησης σας στο σύστημα των ιδιωτικών πειρατικών ΜΜΕ» κατήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή.
 

«Την κλείσατε για να περάσει το μονοπώλιο της ενημέρωσης στα χρεοκοπημένα ιδιωτικά κανάλια που δανειοδοτούνται από τις χρεοκοπημένες τράπεζες που τις κρατά όρθιο ένα χρεοκοπημένο μνημόνιο», είπε. 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει αν έχει συνυπολογίσει το κόστος από το κλείσιμο της ΕΡΤ, από τις ρήτρες συμβολαίων και τις πάσης φύσεως αποζημιώσεις, και τις αποζημιώσεις των εργαζομένων «εάν δοθούν νόμιμα», όπως τόνισε,  λέγοντας ότι η αναδιάρθρωση έπρεπε να γίνει με την ΕΡΤ εν λειτουργία.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για το μαύρο στην ΕΡΤ και όπως είπε «φιμώσατε σε μια νύχτα την φωνή της Ελλάδας στα πέρατα του κόσμου, ήταν μια αντισυνταγματική κίνηση, μια εκτροπή άνευ προηγουμένου. Κατορθώσατε κάτι που δεν τόλμησαν ούτε οι συνταγματάρχες το 1967». 

Αναφερόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είπε πως έχουν πάρει οριστικά διαζύγιο από την Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή «έχετε πάρει διαζύγιο από τις παράδοσης της δικής σας παράταξης», τόνισε. 

Για το ΠΑΣΟΚ είπε πως οι εκπρόσωποί του δεν μιλάνε «γιατί έχουν μετατραπεί σε συνιστώσα μιας Νέας Δημοκρατίας που είναι πιο δεξιά από ποτέ». 

«Αποτελεί έκπληξη η στάση της ΔΗΜΑΡ που πήρε την τολμηρή και θαρραλέα απόφαση για το μείζον αυτό θέμα της Δημοκρατίας και αποχώρησε από την κυβέρνηση και χθες είπατε πως δεν χρειάζεται να συσταθεί εξεταστική επιτροπή. Μήπως μετανιώσατε που φύγατε;», είπε ο κ. Τσίπρας. 

Ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε πως η τοποθέτηση του κ. Παντελή Καψή στη θέση του αρμόδιου υφυπουργού για την ΕΡΤ είναι ζήτημα ηθικής τάξης  γιατί έχει μακρά πορεία σε ιδιωτικά έντυπα συμφερόντων που παίζουν ρόλο στην ιδιωτική τηλεόραση. 
 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στην επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών είπε πως είναι θλιβερό να αναγκάζεται να αναφέρεται στο θέμα του κατοχικού δανείου ο κ. Σόιμπλε.  «Και εσείς κ. Σαμαρά τσιμουδιά για αυτό το μεγάλο ιστορικό ζήτημα, τόνισε. 
 
Ο κ. Τσίπρας κατέληξε πως το δημοσιονομικό πρόγραμμα δεν βγαίνει καθώς υπάρχει μεγάλο χρηματοδοτικό κενό και πως οι επιλογές που έχει η κυβέρνηση είναι δύο: είτε νέα αναδιάρθρωση του χρέους είτε νέος δανεισμός με νέα μέτρα. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις