ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γλέζος: Ο Σόιμπλε παραδέχθηκε ότι υπάρχει θέμα κατοχικού δανείου

Δημοσίευση 19 Ιουλίου 2013, 14:51 / Ανανεώθηκε 19 Ιουλίου 2013, 14:51
Γλέζος: Ο Σόιμπλε παραδέχθηκε ότι υπάρχει θέμα κατοχικού δανείου
Facebook Twitter Whatsapp

Την άποψη ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναγκάστηκε χθες, κατά τη συνέντευξη Τύπου, «να παραδεχτεί έστω ότι υπάρχει το θέμα της εξόφλησης του αναγκαστικού κατοχικού δανείου» διατύπωσε ο Μανώλης Γλέζος.

Την άποψη ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναγκάστηκε χθες, κατά τη συνέντευξη Τύπου, «να παραδεχτεί έστω ότι υπάρχει το θέμα της εξόφλησης του αναγκαστικού κατοχικού δανείου» διατύπωσε ο Μανώλης Γλέζος.

«Προηγουμένως, ο κ. Σόιμπλε στη μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του προς το ΣΚΑΙ, η οποία είχε προηγηθεί πολλές ώρες πριν, είχε αρνηθεί τα πάντα», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γλέζος υποστήριξε ακόμη ότι «καταβάλλεται μια δόλια προσπάθεια αυτό που τελικά υποχρεώθηκε να παραδεχτεί ο κ. Σόιμπλε ή να αφανιστεί ή να διαστρεβλωθεί ή  στην καλύτερη των περιπτώσεων να χαρακτηριστεί απλώς ως ανοιχτό παράθυρο».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι απούσα. Όπως είπε, «υπάρχει ένα αναμφισβήτητο και ανεπίτρεπτο γεγονός: η απουσία της ελληνικής κυβέρνησης».

«Ενώ θα έπρεπε ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών, αξιοποιώντας τη δήλωση του προκατόχου του στη Βουλή των Ελλήνων στις 24 Απριλίου 2013, να θέσει το θέμα στον κ. Σόιμπλε, το άφησε να το διαχειρίζονται οι δημοσιογράφοι», κατέληξε ο κ. Γλέζος.

Υπενθυμίζεται ότι ερωτηθείς για το θέμα του υποχρεωτικού κατοχικού δανείου κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο γερμανός ΥΠΟΙΚ μίλησε «για συνεχιζόμενη ευθύνη για τη μεγαλύτερη κρίση στην ευρωπαϊκή ιστορία με τη δικτατορία των ναζί του Χίτλερ», έσπευσε ωστόσο να προσθέσει ότι «πρέπει να δούμε τι ακριβώς έγινε στην Ελλάδα».

«Αλλά, αυτό είναι τελείως διαφορετικό με το θέμα των επανορθώσεων που έχει ρυθμιστεί με τη συνθήκη του Λονδίνου. Με αυτό συμφώνησε και η Ελλάδα μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις