ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή για την επίσκεψη Σόιμπλε

Δημοσίευση 19 Ιουλίου 2013, 15:57 / Ανανεώθηκε 19 Ιουλίου 2013, 16:19
Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή για την επίσκεψη Σόιμπλε
Facebook Twitter Whatsapp

Αντιπαράθεση ξέσπασε σήμερα στη Βουλή στον απόηχο της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στην Αθήνα.

Αντιπαράθεση ξέσπασε σήμερα στη Βουλή στον απόηχο της επίσκεψης του γερμανού υπουργού Οικονομικών στην Αθήνα.

«Είναι λυπηρό, δυσάρεστο, θλιβερό, ο ίδιος ο κύριος Σόιμπλε να αναγκάζεται να κάνει αναφορά περί ύπαρξης θέματος σε ό,τι αφορά το κατοχικό δάνειο, αλλά ο πρωθυπουργός να έχει μονάχα να του πει ότι πάμε καλά και εφαρμόζουμε το πρόγραμμα. Κουβέντα. Τσιμουδιά» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου. «Τσιμουδιά για το μεγάλο αυτό ιστορικό ζήτημα», πρόσθεσε.

«Έκανε μία αναφορά για τον κύριο Σόιμπλε. Δεν ξέρω αν αυτή η αναφορά είχε παράπονο. Και τι παράπονο θα μπορούσε να είχε; Τον είδε στο Βερολίνο, ήθελε να τον ξαναδεί και τώρα;», ανέφερε, από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Δημήτρης Σταμάτης χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ο πρωθυπουργός δεν έθεσε υπόψιν του γερμανού υπουργού Οικονομικών το θέμα των αποζημιώσεων. «Έτσι συμπεριφέρεται μια εθνικά υπερήφανη, ανεξάρτητη χώρα;

Όταν έχει δικαιώματα αυτή η χώρα, κινείται μέσω των διεθνών κανονισμών και των κανόνων. Δεν προσέρχεται ικέτης. Όταν κρίνει ότι πρέπει να διεκδικήσει κάτι, το διεκδικεί εντίμώς και υπερηφάνως και όχι επαιτώντας ή ζητώντας ρουσφέτια, όπως αυτό που υπαινίχθηκε ο κύριος Τσίπρας», είπε χαρακτηριστικά. 

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr