ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Βίτσας γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 20 Ιουλίου 2013, 17:03 / Ανανεώθηκε 20 Ιουλίου 2013, 19:30
Ο Δημήτρης Βίτσας γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου οι εργασίες της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συγκροτήθηκε σε σώμα, αποτελούμενο από 201 μέλη, μετά από το Ιδρυτικό Συνέδριο του κόμματος.

Με την εκλογή του Δημήτρη Βίτσα στη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου οι εργασίες της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συγκροτήθηκε σε σώμα, αποτελούμενο από 201 μέλη, μετά από το Ιδρυτικό Συνέδριο του κόμματος.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, κατόπιν ψηφοφορίας, εκλέχθηκαν η νέα Πολιτική Γραμματεία, καθώς και ο νέος Γραμματέας της ΚΕ.

Ο Δημήτρης Βίτσας εκλέχθηκε με 129 ψήφους υπέρ, 63 λευκά. Ψήφισαν 194, έγκυρα 192, 2 άκυρα.

Μέλη της Πολιτικής Γραμματείας εκλέχθηκαν:

ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΗΣΥΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΚΑΛΥΒΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

ΚΑΝΤΑΡΑΣ ΤΑΣΟΣ

ΚΑΡΙΤΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ΤΑΣΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΟΥ ΕΡΜΙΝΑ

ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΝΟΣ

ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ ΣΤΑΘΗΣ

ΜΗΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΗΣ

ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΠΑΡΣΕΦΣΚΙ ΜΑΝΙΑ

ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΝΤΑΒΑΝΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΗ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΡΙΝΑΛΝΤΙ ΡΟΥΝΤΙ

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΟΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ.

Αλέξης Τσίπρας: Ομιλία με ανοίγματα και αιχμές

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος σημείωσε: «Έχουμε μια κυβέρνηση που όσο πιο αδύναμη και πιο εύθραυστη είναι, τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται» και έκανε λόγο «για ριζική ανατροπή, ριζική στροφή, και ριζική αλλαγή, που θα αλλάξει όλα τα δεδομένα σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία».

«Δεν μιλάμε και ούτε έχουμε την πολυτέλεια στις σημερινές συνθήκες να μιλάμε για κάποια εναλλαγή στην εξουσία, για κάποια αλλαγή, έστω σημαντική, κυβέρνησης και πολιτικής» είπε χαρακηριστικά. 

«Έχουμε μια κυβέρνηση που καθόλου δεν θα την αδικήσουμε αν τη χαρακτηρίσουμε αντιδημοκρατική και αντιλαϊκή τόσο στο περιεχόμενο των μέτρων που επιβάλλει και προτίθεται να επιβάλει, όσο και στα μέσα που χρησιμοποιεί για να τα επιβάλλει», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι τις τελευταίες ημέρες αποδείχτηκε ο πολιτικός και εθνικός μιθριδατισμός της δικομματικής κυβέρνησης, ενώ σχετικά με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε αυτή την εβδομάδα στη Βουλή, είπε ότι αποτέλεσε όχι απλώς ένα βήμα, αλλά ένα άλμα στον κατήφορο της καταστροφής καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι πετιούνται με αυτό στο δρόμο ενώ η παιδεία, η υγεία διαλύονται και η Τοπική Αυτοδιοίκηση οδηγείται οριστικά στο λουκέτο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, έκανε άνοιγμα στον σοσιαλιστικό χώρο, σημειώνοντας: «Θέλουμε ένα κόμμα που θα ακουμπάει από τη μια στις σπουδαίες αγωνιστικές παραδόσεις της αριστεράς και από την άλλη σε ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η πολιτική σκέψη και η πρακτική των κινημάτων και της πάλης κατά του παγκοσμιοποιημένου νεοφιλελευθερισμού στις μέρες μας». 

Και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι μια συμπαράταξη των δυνάμεων από τα αριστερά της αριστεράς ως τα αριστερά του σοσιαλιστικού χώρου. Με διαρκή και ζωντανή την πρόταση συνεργασίας και κοινής δράσης σε όλες τις δυνάμεις».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο, όπως είπε, ήταν μια γιορτή δημοκρατίας και αποτέλεσε ένα μεγάλο και ιστορικό βήμα προς τα εμπρός.

Ο κ. Τσίπρας άφησε και αιχμές εναντίον «άσπονδων εχθρών και φίλων» λέγοντας χαρακτηριστικά : «Και όσο για ορισμένους άσπονδους φίλους και εχθρούς που μην έχοντας από πού αλλού να πιαστούν, σπεύδουν να ρίξουν χολή, τους προειδοποιούμε να μη βάζουν τα λεφτά τους σε χαμένα από χέρι στοιχήματα».

Μάλιστα, τόνισε με νόημα ότι όλοι δεσμεύονται από το καταστατικό του κόμματος, ενώ όπως είπε ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μεγάλο και ιστορικό βήμα προς τα εμπρός: «Δεσμευόμαστε όλοι από το καταστατικό και τις αποφάσεις του.  Κάνουμε την υπέρβαση, να αποδείξουμε την ετοιμότητά μας να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης και της κοινωνικής σωτηρίας».

Για την επίσκεψη Σόιμπλε, δήλωσε ότι δεν είναι δυνατό να έρχεται ο γερμανός υπουργός Οικονομικών στην Αθήνα και να μετατρέπεται η πρωτεύουσα της Ελλάδας σε πολιορκημένη έρημη πόλη. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις