ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι παραλίες της Αττικής ξαναζούν την αίγλη... της δεκαετίας του ’50

Δημοσίευση 21 Ιουλίου 2013, 11:42 / Ανανεώθηκε 21 Ιουλίου 2013, 21:48
Οι παραλίες της Αττικής ξαναζούν την αίγλη... της δεκαετίας του ’50
Facebook Twitter Whatsapp

Σάββατο βράδυ στην παραλία στο Καβούρι. Ο κόσμος είναι εκεί από το πρωί και παραμένει. Παρέες νεαρών, οικογένειες, ηλικιωμένοι άνθρωποι περνούν στην αμμουδιά τα σαββατοκύριακά τους κάνοντας υποτυπώδεις... διακοπές αλλά και οικονομία στα κλιματιστικά. Οι περισσότεροι είναι είτε άνεργοι, είτε εργαζόμενοι που δεν έχουν χρήματα για διακοπές.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Σάββατο βράδυ στην παραλία στο Καβούρι. Ο κόσμος είναι εκεί από το πρωί και παραμένει. Παρέες νεαρών, οικογένειες, ηλικιωμένοι άνθρωποι περνούν στην αμμουδιά τα σαββατοκύριακά τους κάνοντας υποτυπώδεις... διακοπές αλλά και οικονομία στα κλιματιστικά. Οι περισσότεροι είναι είτε άνεργοι, είτε εργαζόμενοι που δεν έχουν χρήματα για διακοπές.

Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα του ΙΝΚΑ, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 1 - 8 Ιουλίου 2013, το 73% των Ελλήνων δεν θα κάνει καλοκαιρινές διακοπές, ενώ μεγαλύτερο είναι το ποσοστό όσων δήλωσαν ότι δεν προγραμματίζουν ούτε πιστεύουν ότι τελικά θα πραγματοποιήσουν διακοπές το καλοκαίρι του 2013.

Από τις αρχές Ιουλίου οι παραλίες της Αττικής – κυρίως όσες είναι ελεύθερες χωρίς εισητήριο εισόδου- γεμίζουν με κόσμο από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα. Ο φετινός Αύγουστος φαίνεται πως δεν θα θυμίζει σε τίποτα τους προηγούμενους καθώς η Αθήνα δεν θα αδειάσει. Κατά την οικονομική τους δυνατότητα, εκτός από τη θάλασσα οι πολίτες της πρωτεύουσας θα επισκεφθούν και τα θερινά σινεμά, τους συναυλιακούς χώρους αλλά και τις δεκάδες δωρεάν εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν.

Μές στα θερινά τα σινεμά

Με μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων και ειδικές προβολές οι θερινοί κινηματογράφοι φαίνεται πως απορροφούν μεγάλο κομμάτι των πολιτών που το καλοκαίρι θα μείνουν στην Αθήνα. Από το 2008 μέχρι και σήμερα τα «κομμένα» εισιτήρια στα καλοκαιρινά σινεμά αυξάνονται κάθε χρόνο κατά 2%.  Φέτος διοργανώνονται και φεστιβάλ δωρεάν προβολών σε υπαίθριους χώρους ή προβολές ταινιών με εισιτήρια... διαρκείας.

Λιγότερες συναυλίες περισσότερα εισιτήρια

Λίγοι είναι φέτος οι καλλιτέχνες που τολμούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε κάποιο μεγάλο συναυλιακό χώρο της πρωτεύουσας. Οι επιλογές είναι λιγότερες και το κοινό «διψασμένο».

Η μείωση των εισιτηρίων έχει καταφέρει να κρατήσει λίγο ακόμη ζωντανή την αγορά των συναυλιών: η μέση τιμή του κυμαίνεται στα 12-15 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για τις συναυλίες ξένων καλλιτεχνών που έρχονται στη χώρα για μια ή δυο βραδιές ή για τα ροκ φεστιβάλ (ejekt και rockwave) τα οποία επίσης λειτουργούν με τη λογική του... διαρκείας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις