ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Ο Βενιζέλος επέλεξε να ταυτιστεί με τη ΝΔ

Δημοσίευση 21 Ιουλίου 2013, 12:28 / Ανανεώθηκε 21 Ιουλίου 2013, 12:28
Κουβέλης: Ο Βενιζέλος επέλεξε να ταυτιστεί με τη ΝΔ
Facebook Twitter Whatsapp

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, την δικομματική κυβέρνηση τις δημοσκοπήσεις αλλά και την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς μίλησε σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο Φώτης Κουβέλης. 

 

 
Για τον ΣΥΡΙΖΑ, την δικομματική κυβέρνηση τις δημοσκοπήσεις αλλά και την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς μίλησε σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο Φώτης Κουβέλης. 
 
Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε ερώτηση για τις διαφορές του κόμματός του με τον ΣΎΡΙΖΑ είπε πως υπάρχουν πολλές διαφορές
 
« Προτείνει στάση πληρωμών. Αυτό δεν αποτελεί μονομερή καταγγελία της σύμβασης; Εμείς δεν συμφωνούμε με την μονομερή καταγγελία της συμφωνίας όπως επίσης και με την στείρα αντιπολίτευση. Δεν επιδιώκουμε να γίνουμε « ήπιος ΣΥΡΙΖΑ». Σύντομα θα έρθουν στην βουλή και άλλα νομοσχέδια καθοριστικά και με δεδομένο τις διαρροές που υπάρχουν από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι σύντομα θα αμφισβητηθεί η κυβερνητική πλειοψηφία και θα έχουμε εκλογές. Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Αλλαγή πολιτικών χρειάζεται...», είπε. 

Σχετικά με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που καταγράφουν την ΔΗΜΑΡ κοντά στο 3% ο κ. Κουβέλης είπε πως δεν συμμερίζεται τις διαπιστώσεις από τις δημοσκοπήσεις. «Άλλα είναι τα μηνύματα που λαμβάνουμε από την κοινωνία. Ένας κόσμος που μας παρακολουθεί, ξαφνιάστηκε με την απόφασή της ΔΗΜ.ΑΡ να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι κατανοεί πως αυτό έπρεπε να πράξουμε.» 

Για την δικομματική κυβέρνηση είπε πως εφαρμόζει ανεφάρμοστα μέτρα. « Δεν έχει καταλάβει ότι οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν άλλους φόρους την ίδια στιγμή που η παραοικονομία, η φοροδιαφυγή και η διαφθορά, είναι παρούσες. Κατανοούμε πλήρως τις διαπραγματευτικές δυσκολίες που υπάρχουν με τους δανειστές. Αλλά οι εκπρόσωποι της τρόικας εμφανίζονται άκαμπτοι στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά στην οποία υποδεικνύουν λάθη και παραλήψεις. Αυτοί τι έκαναν με την αναγνώριση υπαρκτών λαθών του προγράμματος τα οποία έχουν αναγνωρίσει; Η κυβέρνηση οφείλει να διαπραγματευτεί με σχέδιο, με εναλλακτικές αντιπροτάσεις και κοστολογημένες προσεγγίσεις. Αυτή η πολιτική προσέγγιση αφορά την υλοποίηση του προγράμματος προσαρμογής, τη βιωσιμότητα του χρέους και τη δραστική ελάφρυνση του βάρους του», τόνισε.

 Τέλος για την ανασυγκρότηση στον χώρο της Κεντροαριστερά και το μέχρι πριν από λίγους μήνες φλερτ με το ΠΑΣΟΚ είπε πως η επιλογή του κ. Βενιζέλου να ταυτιστέι με τη ΝΔ δεν έχει σχέση με την Κεντροαριστερά. « Εμείς επιμένουμε και αναλαμβάνουμε σημαντικές πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Θα μιλήσουμε με όλους. Με δημοκράτες πολίτες, προοδευτικούς, σοσιαλδημοκράτες, πολίτες που αναφέρονται στην πολιτική Οικολογία. Θα μιλήσουμε με πρόσωπα και με συσπειρώσεις της Κεντροαριστεράς. Αυτές οι δυνάμεις είναι πλειοψηφικές στην κοινωνία και δεν θέλουν την καρικατούρα του δικομματισμού Ν.Δ. – ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ», κατέληξε ο κ. Κουβέλης. 

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr