ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης καταδικάζει την επίθεση σε βάρος εισαγγελέως στη Λάρισα

Δημοσίευση 21 Ιουλίου 2013, 13:27 / Ανανεώθηκε 21 Ιουλίου 2013, 13:27
Ο υπουργός Δικαιοσύνης καταδικάζει την επίθεση σε βάρος εισαγγελέως στη Λάρισα
Facebook Twitter Whatsapp

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού που εξερράγη χθες σε πολυκατοικία στη Λάρισα, όπου διαμένει εισαγγελέας της περιοχής δήλωσε:

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού που εξερράγη χθες σε πολυκατοικία στη Λάρισα, όπου διαμένει εισαγγελέας της περιοχής δήλωσε:

«Η εγκληματική επίθεση σε βάρος της εισαγγελέως είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας και των θεσμών και ως τέτοια καταδικάζεται από το σύνολο της κοινωνίας. Εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης στην ίδια και την οικογένειά της, καθώς και στους πολίτες που διέτρεξαν κίνδυνο από την έκρηξη».

Παράλληλα, ο κ. Αθανασίου επανέλαβε την πεποίθησή του ότι «οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί δεν πτοούνται από τέτοιες ενέργειες και θα συνεχίσουν δε να ασκούν τα καθήκοντά τους με υπευθυνότητα και παρρησία, υποκείμενοι αποκλειστικά στο νόμο και τη συνείδησή τους».

Η Πολιτεία, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, «θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή φύλαξη των δικαστικών καταστημάτων και την προστασία των λειτουργών της Δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις