ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η οικονομική κρίση οδηγεί στα... δωρέαν υπαίθρια γυμναστήρια (φωτό)

Δημοσίευση 21 Ιουλίου 2013, 18:10 / Ανανεώθηκε 22 Ιουλίου 2013, 06:29
Η οικονομική κρίση οδηγεί στα... δωρέαν υπαίθρια γυμναστήρια (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Ελεύθερα και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση μπορεί κάποιος να γυμναστεί στα πάνω από 90 υπαίθρια γυμναστήρια που έχουν εγκατασταθεί σε όλη την Ελλάδα.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Καρλιώτης

Ελεύθερα και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση μπορεί κάποιος να γυμναστεί στα πάνω από 90 υπαίθρια γυμναστήρια που έχουν εγκατασταθεί σε όλη την Ελλάδα.

Ο λόγος για τα γυμναστήρια «GYMPARKS» που στήνονται με πρωτοβουλία των τοπικών αρχών σε πάρκα και ανοιχτούς χώρους και δίνουν την δυνατότητα στους πολίτες να αθληθούν δωρεάν.

Η νέα μόδα κερδίζει συνεχώς έδαφος σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει ακόμα και τη γυμναστική. Πολλοί λάτρεις της άθλησης που πλέον δύσκολα μπορούν να πληρώνουν συνδρομές στα ιδιωτικά γυμναστήρια βρίσκουν μια δωρεάν λύση για να  γυμνάζονται.

Το newpost στο υπαίθριο γυμναστήριο του Άλσους Περιστερίου

Επισκεφτήκαμε ένα από τα υπαίθρια γυμναστήρια που βρίσκεται στο Άλσος Περιστερίου και συνομιλήσαμε με κόσμο που βρίσκονταν εκεί και γυμνάζονταν. Άνθρωποι όλων των κατηγοριών και ηλικιών βρίσκουν «καταφύγιο» στα υπαίθρια γυμναστήρια. Τακτικοί και μη, βρίσκουν χρόνο και αθλούνται ο καθένας με τον τρόπο και την συχνότητα που θέλει.  

Το newpost συνάντησε εκεί τον κ. Γιώργο Ψητόπουλο συνταξιούχο, 62 ετών, που εκείνη την ώρα ήταν στο όργανο του ποδηλάτου και όπως μας είπε ήταν κίνητρο για εκείνο ότι μπορεί να γυμναστεί δωρεάν καθώς οι καιροί δεν επιτρέπουν ανέσεις. «Είμαι κάτοικος της περιοχής (Περιστέρι) και με τις καταστάσεις που ζούμε είναι πολύ δύσκολο να πας σε ιδιωτικό γυμναστήριο και να πληρώνεις. Εδώ είναι δωρεάν και έρχομαι και γυμνάζομαι μια ώρα καθημερινά».

Ο Αλέξανδρος Βασίλιεφ,  από την Ουκρανία που βρίσκεται στη χώρα μας 16 χρόνια, οικοδόμοςστο επάγγελμα μίλησε στο newpost και δήλωσε για τα υπαίθρια γυμναστήρια: «Είμαι 46 ετών και πρώην αθλητής της πυγμαχίας στην Ουκρανία, βρίσκομαι στην Ελλάδα 16 χρόνια και είναι οικοδόμος και η δουλειά είναι πολύ πεσμένη. Είναι σημαντικό ότι υπάρχει γυμναστήριο που είναι δωρεάν και είναι στο ύπαιθρο».

Ο Ανδριανός Ευθύμιος, 41 ετών και μηχανικός στο επάγγελμα μας δήλωσε πως το σημαντικότερο κίνητρο είναι πως μπορεί κάποιος να αθληθεί δωρεάν εν μέσω οικονομικής κρίσης. Συγκεκριμένα είπε «Το ότι είναι δωρεάν πρώτα από όλα στους καιρούς που ζούμε είναι το σημαντικότερο. Εγώ έρχομαι μέρα παρά μέρα και μπορώ και γυμνάζομαι χωρίς να πληρώνω συνδρομές».

Το newpost συνάντησε και συνομίλησε με τη φύλακα του άλσους, Αλεξία Θεοδωρακάκη,  η οποία είναι και υπεύθυνη στον χώρο εκγύμνασης. Όπως μας ενημέρωσε το γυμναστήριο το επισκέπτονται καθημερινά αρκετοί πολίτες οι οποίοι επιλέγουν να γυμναστούν στο δωρεάν υπαίθριο χώρο με τα όργανα γυμναστικής του δήμου, καθώς και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν κάποιο ιδιωτικό γυμναστήριο.  «Αρκετός κόσμος έρχεται στο υπαίθριο γυμναστήριο του δήμου καθώς είναι πολύ όμορφος διαμορφωμένος χώρος μέσα στο πράσινο και είναι δωρεάν και πολλοί το συνδυάζουν με τζόκινγκ μέσα στο χώρο του άλσους».

Πως σχεδιάστηκαν τα υπαίθρια γυμναστήρια

Τα υπαίθρια γυμναστήρια της GymPark, σχεδιάστηκαν από έμπειρη ομάδα φυσιάτρων και γυμναστών με κύριο γνώμονα:

  • τη λειτουργία τους με αρθρωτό σύστημα ώστε ως βάρος ο ασκούμενος να σηκώνει το ίδιο του το σώμα, αποτρέποντάς τον έτσι από μυϊκούς τραυματισμούς.
  • την ανθεκτικότητά τους σε πάσης φύσεως καιρικές συνθήκες
  • τη δυνατότητα εκγύμνασης χωρίς την παρουσία γυμναστή
  • την ανθεκτικότητά τους σε ενδεχόμενους βανδαλισμούς.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις