ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Δεν είναι δουλειά μου να είμαι σε πόλεμο με τους εργαζομένους

Δημοσίευση 22 Ιουλίου 2013, 14:32 / Ανανεώθηκε 22 Ιουλίου 2013, 14:32
Γεωργιάδης: Δεν είναι δουλειά μου να είμαι σε πόλεμο με τους εργαζομένους
Facebook Twitter Whatsapp

Σε «αρκετά καλό κλίμα» έγινε η συνάντηση του υπουργού Υγείας με το προεδρείο του Σωματείου των Εργαζομένων στο ΠΓΝ «Αττικόν», όπως δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε «αρκετά καλό κλίμα» έγινε η συνάντηση του υπουργού Υγείας με το προεδρείο του Σωματείου των Εργαζομένων στο ΠΓΝ «Αττικόν», όπως δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς μετά τη συνάντηση για τα γεγονότα της Παρασκευής, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν επιθυμεί να δώσει συνέχεια, καθώς, όπως είπε, δεν θέλει να «ρίξει λάδι στη φωτιά». «Θεωρώ ότι δεν είναι δουλειά του υπουργού να βρίσκεται σε πόλεμο με τους εργαζομένους. Θέλω τους εργαζομένους συμμάχους στην προσπάθειά μου. Το αφήνω λοιπόν πίσω μου», ανέφερε.

Επεσήμανε ακόμη ότι οι εργαζόμενοι μπορεί να διαμαρτύρονται όσο θέλουν, αλλά δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εμποδίσουν τον ίδιο να μπει στο νοσοκομείο.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συνάντησης, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι του παρουσίασαν όλα τα αιτήματά τους, ενώ όπως είπε, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή του Αττικού Νοσοκομείου προκειμένου να επιλυθούν ορισμένα από αυτά.

Σημείωσε επίσης πως ο ίδιος τους εξήγησε πώς μέσω της κινητικότητας θα ωφεληθούν νοσοκομεία όπως το Αττικόν, καθώς η διαδικασία αυτή θα προσφέρει το προσωπικό το οποίο χρειάζονται με γρήγορο ρυθμό. «Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου τα περισσότερα κενά του νοσοκομείου θα έχουν καλυφθεί. Αυτό σημαίνει ότι θα παρέχουμε πολύ καλύτερες υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι οι γιατροί στην παρούσα φάση εξαιρούνται της κινητικότητας, προσθέτοντας πάντως ότι αν η διαδικασία της κινητικότητας είναι τόσο πολύ γρήγορη και υπάρξει συμφωνία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μπορεί να εξεταστεί σε επόμενη φάση.

Επανέλαβε ακόμη ότι «δεν υπάρχει  καμία απόλυση στον τομέα της υγείας», καθώς όπως είπε, ο χώρος έχει σοβαρές ελλείψεις, ενώ απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους γιατρούς και το προσωπικό των νοσοκομείων να μην κάνουν απεργία την Τετάρτη, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πολιτών.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις