ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ανάγκη να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις με αξιοκρατία και δικαιοσύνη

Δημοσίευση 22 Ιουλίου 2013, 16:09 / Ανανεώθηκε 22 Ιουλίου 2013, 16:26
Μητσοτάκης: Ανάγκη να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις με αξιοκρατία και δικαιοσύνη
Facebook Twitter Whatsapp

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι για να επιβλέπει τη συνολική μεταρρύθμιση στο Δημόσιο, αλλά χρειάζεται η συνδρομή όλων των υπουργών για να επιτευχθούν οι ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι, ανέφερε μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι για να επιβλέπει τη συνολική μεταρρύθμιση στο Δημόσιο, αλλά χρειάζεται η συνδρομή όλων των υπουργών για να επιτευχθούν οι ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι, ανέφερε μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για διττό ρόλο του υπουργείου: Να εκπληρώσει τις μνημνονιακές υποχρεώσεις, αλλά και να προχωρήσει στην υπέρβασή τους με αξιοκρατία και δικαιοσύνη.

Κατά την είσοδό του στο γραφείο του Προέδρου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «πορευόμαστε με συνέπεια, δικαιοσύνη και διαφάνεια» και ότι «προσπαθούμε να χτίσουμε μια δημόσια διοίκηση η οποία πραγματικά θα ανταποκρίνεται στα αιτήματα των καιρών και των πολιτών. Αυτοί είναι οι δύο τομείς στους οποίους κινούμαστε και πρέπει να κινηθούμε παράλληλα και στους δύο».

«Αναφερθήκατε στη δικαιοσύνη και αυτό είναι πολύ σημαντικό», παρατήρησε ο κ. Παπούλιας. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε λέγοντας ότι «προσπάθειες μας, ακόμα και αν μερικές φορές ενέχουν στοιχεία οριζόντιων παρεμβάσεων, πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιες. Αυτό προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε, αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε και με τον νόμο τον οποίο ψηφίσαμε, αλλά θα είναι και ένας μπούσουλας από δω και στο εξής για τις κινήσεις μας».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις