ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο 9 εκατ. ευρώ με 173 έργα που έχουν μείνει στα χαρτιά

Δημοσίευση 22 Ιουλίου 2013, 20:33 / Ανανεώθηκε 22 Ιουλίου 2013, 21:38
Σκάνδαλο 9 εκατ. ευρώ με 173 έργα που έχουν μείνει στα χαρτιά
Facebook Twitter Whatsapp

Σε έγγραφη αναφορά καλεί ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης υπάλληλο για απόκρυψη στοιχείων που αφορούν έργα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε έγγραφη αναφορά καλεί ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης υπάλληλο για απόκρυψη στοιχείων που αφορούν έργα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μετά από έρευνα που ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών προέκυψε ότι μελέτες για 173 έργα ΣΔΙΤ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τα οποία είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα Θησέας από το 2009 παρέμεναν αναξιοποίητες παρά το γεγονός ότι είχε αποπληρωθεί για αυτές το ποσό των 9 εκατομμυρίων ευρώ. Τις ημέρες μάλιστα αυτές ολοκληρώνεται και η δεύτερη φάση πληρωμών συνολικού ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Από τις 173 μελέτες μόνο δύο, προχώρησαν σε έγκριση από τη Διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ και βρίσκονται σε φάση δημοπράτησης.

Μετά την διαπίστωση του σοβαρού αυτού ζητήματος, ο κ. Μιχελάκης ζήτησε γραπτή αναφορά στην οποία να αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους δεν υπήρξε ενημέρωση σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και για τους λόγους καθυστέρησης στην προώθηση των έργων.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Γραμματίδης, ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Finance κ. Αλέξανδρος Πουλαρίκας.

Συζητήθηκαν τρόποι για την ένταξη των Δήμων σε αναπτυξιακά έργα μέσω προγραμμάτων ΣΔΙΤ, όπως είναι ο φωτισμός, έργα αφαλάτωσης κ.α που είναι ανταποδοτικά προς τους Δήμους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από ξένες εταιρείες και τη δυνατότητα χρηματοδότησης από ξένες τράπεζες.     

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr