ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γέφυρες» του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΗΜΑΡ με... όχημα την Λούκα και τους πασοκογενείς

Δημοσίευση 23 Ιουλίου 2013, 07:41 / Ανανεώθηκε 23 Ιουλίου 2013, 07:09
«Γέφυρες» του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΗΜΑΡ με... όχημα την Λούκα και τους πασοκογενείς
Facebook Twitter Whatsapp

Το ότι η Λούκα Κατσέλη θέλει να βρεθεί στα πράγματα στο ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό. Το ότι προσπαθεί να παίξει ένα ρόλο επιτελικό στην δημιουργία ενός κεντροαριστερού αντιμνημονιακού πόλου επίσης.

Γράφει ο Θέμης Δαγκλής

Το ότι η Λούκα Κατσέλη θέλει να βρεθεί στα πράγματα στο ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό. Το ότι προσπαθεί να παίξει ένα ρόλο επιτελικό στην δημιουργία ενός κεντροαριστερού αντιμνημονιακού πόλου επίσης. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα διαβατήριο, γιατί η καχυποψία απέναντι στους πασοκογενείς - ιδιαίτερα μάλιστα όταν έχουν διατελέσει υπουργοί - είναι διάχυτη στο ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο στην Αριστερή του Πτέρυγα.

Η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση έχει ανοίξει πολλαπλούς ορίζοντες για τα  σχέδια μιας αντιμνημονιακής κεντροαριστεράς. Κάνοντας τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να... φρίξει, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε απέναντι στο ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ, δείχνοντας διάθεση να το συζητήσει, υπό προϋποθέσεις. Η ΔΗΜΑΡ, που μπορεί υπό προϋποθέσεις να προσθέσει 10 ως 15 βουλευτές σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι πιο ενδιαφέρουσα για την Κουμουνδούρου από την Λούκα Κατσέλη.

Ως τώρα όμως η ΔΗΜΑΡ δεν ανταποκρίνεται, έχει επιλέξει μια γραμμή πλεύσης που για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ούτε κρέας ούτε ψάρι. Ωστόσο, αυτό έχει βαλθεί να πετύχει η Λούκα, να στρίψει τη ΔΗΜΑΡ αριστερά. Αν τα καταφέρει, θα έχει το διαβατήριο που χρειάζεται.

Δημιουργήθηκε λοιπόν μια ομάδα πρωτοβουλίας για την συμπαράταξη Προοδευτικών, Σοσιαλιστικών και Οικολογικών Δυνάμεων, στην οποία η κ. Κατσέλη συνέπραξε και με τους μόνους πρώην ΔΗΜΑρίτες που συμμερίζονται ανοικτά τις επιδιώξεις της. Στην πρωτοβουλία συμμετέχει ο Στέφανος Μπαγιώργος, ένα από τα σημαντικά πολιτικά στελέχη που δεν ακολούθησαν τον Φ. Κουβέλη στην κυβέρνηση.

Και ο Μπαγιώργος ακολουθεί το ίδιο σχέδιο με την Κατσέλη, εργάζεται για την προσέγγιση ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ. Σε άρθρο του που φιλοξενήθηκε σε μια ολόκληρη σελίδα στην «Αυγή» της Κυριακής ο κ. Μπαγιώργος υπογραμμίζει, ότι «χωρίς και πολύ περισσότερο ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής σε προοδευτική κατεύθυνση», αλλά και ότι «Πολιτικά κόμματα, κινήσεις και άτομα θα πρέπει να διαμορφώσουν τους όρους για μια ευρεία συμπαράταξη προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων». Εδώ, τονίζει θα κριθεί η ΔΗΜΑΡ.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στην εκδήλωση που οργάνωσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας, συμμετείχαν από το ΣΥΡΙΖΑ ο Δ. Παπαδημούλης και από τη ΔΗΜΑΡ ο Βασίλης Οικονόμου.

Και οι δύο έδειξαν τουλάχιστον πρόθυμοι να μπουν στη συζήτηση και αυτό σημαίνει ότι κάτι έχει αρχίσει να κινείται...

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr