ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Ενίσχυση του τουρισμού από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Δημοσίευση 23 Ιουλίου 2013, 09:28 / Ανανεώθηκε 23 Ιουλίου 2013, 09:28
Χατζηδάκης: Ενίσχυση του τουρισμού από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές
Facebook Twitter Whatsapp

Στην τόνωση του τουριστικού στοιχείου, αλλά και στην προοπτική δημιουργίας θέσεων εργασίας προσβλέπει η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Στην τόνωση του τουριστικού στοιχείου, αλλά και στην προοπτική δημιουργίας θέσεων εργασίας προσβλέπει η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης: «Έχουμε 17 εκατ. τουρίστες κάθε καλοκαίρι. Γιατί να μπορούν να φωνίζουν στην Ιταλία, στην Κύπρο ή οπουδήποτε αλλού ακόμη και την Κυριακή και να μην μπορούν εδώ;». Ενώ πρόσθεσε πως δεν θα χάσει κανείς τίποτα με το εγχείρημα αυτό καθώς: «Αν δεν υπάρχει τζίρος στα μαγαζιά, σε μία-δύο Κυριακές θα κλείσουν. Αν όμως υπάρχει τζίρος, είναι κρίμα να παραμένουν κλειστά».

Παράλληλα διευκρίνισε ότι η ρύθμιση για το ποια καταστήματα θα ανοίγουν κατά περιοχές θα γίνεται από τους αντιπεριφερειάρχες, κάτι που είχε προτείνει το ΠΑΣΟΚ και τελικά έγινε δεκτό με αποτέλεσμα και το κόμμα της συμπολίτευσης να συναινέσει στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. 

Τέλος τόνισε ότι το μέτρο αφορά σε εφτά συνολικά Κυριακές για μικρά και μεγάλα καταστήματα, ενώ για τις υπόλοιπες Κυριακές που θα αφορά αποκλειστικά στα μικρά καταστήματα θα υπάρχει συνεννόηση με τους δημάρχους.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr