ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντυπωσιακή άσκηση Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδος και ΗΠΑ (φωτό)

Δημοσίευση 23 Ιουλίου 2013, 11:36 / Ανανεώθηκε 23 Ιουλίου 2013, 11:36
Εντυπωσιακή άσκηση Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδος και ΗΠΑ (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Ολοκληρώθηκε χθες η ειδική άσκηση «Hellenic Spear 2013» μεταξύ Ειδικών Δυνάμεων της Ελλάδας και των ΗΠΑ η οποία διήρκεσε δέκα ημέρες.

Ολοκληρώθηκε χθες η ειδική άσκηση «Hellenic Spear 2013» μεταξύ Ειδικών Δυνάμεων της Ελλάδας και των ΗΠΑ η οποία διήρκεσε δέκα ημέρες.

Σκοπός της άσκησης, που έγινε επί ελληνικού εδάφους, ήταν η συνεκπαίδευση στην εκτέλεση αλμάτων ελεύθερης πτώσης και σε ρίψεις εφοδίων από ελληνικά και αμερικανικά αεροπορικά μέσα, σε χερσαίο περιβάλλον ημέρα και νύχτα.

Στην άσκηση, συμμετείχε από ελληνικής πλευράς η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) με στελέχη από το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών, τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών, τη 31 Μοιρα Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης, την Αεροπορία Στρατού, τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών και το 865 Τάγμα Εναερίου Εφοδιασμού, ενώ από πλευράς Η.Π.Α. προσωπικό της SOCEUR/1/10 SFG.

Η εν λόγω άσκηση, η οποία είναι συνέχεια προηγούμενων συνεκπαιδεύσεων ήταν ρεαλιστική χρησιμοποιήθηκαν επιχειρησιακά δεδομένα και διεξήχθη με σύγχρονα μέσα και μεθόδους.
 
Γ. Κοκ.
 

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr