ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε δύο... νομίσματα πατάνε στον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 23 Ιουλίου 2013, 13:51 / Ανανεώθηκε 23 Ιουλίου 2013, 13:03
Σε δύο... νομίσματα πατάνε στον ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδέχθηκαν στην Κουμουνδούρου τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Pulse RC που δημοσίευσε η Εφημερίδα των συντακτών σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα δυο ποσοστιαίων μονάδων  (21,5%) έναντι της ΝΔ (19%).

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδέχθηκαν στην Κουμουνδούρου τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Pulse RC που δημοσίευσε η Εφημερίδα των συντακτών σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα δυο ποσοστιαίων μονάδων  (21,5%) έναντι της ΝΔ (19%).

Όπως έλεγαν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αυτά τα ποσοστά ανταποκρίνονται στα αποτελέσματα   όλων των δημοσκοπήσεων που έχουν αυτοί στα χέρια τους  το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα στελέχη της Κουμουνδούρου κόντρα σε όσα λέγονται και γράφονται ισχυρίζονταν ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένα από το ποσοστό που πήρε ο Παναγιώτης Λαφαζανης στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην ΚΕ  αφού όπως υποστηρίζουν  με αυτό τον τρόπο συγκρατούνται δυνάμεις μέσα στο κόμμα τους  που έχουν διαφορετική προσέγγιση σε ότι αφορά το ευρώ και την δραχμή και οι οποίες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν άλλο πολιτικό φορέα. Για παράδειγμα αυτόν του Αλέκου Αλαβάνου.

Μάλιστα στην πολιτική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία εκδόθηκε χθες και αποτυπώνει τις απόψεις και διεργασίες που υπήρξαν στο συνέδριο  γίνεται ξεκάθαρο ότι προωθείται ένας συγκερασμός όλων των απόψεων προκειμένου να εκφραστούν όλες οι πλευρές.

Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τον εξοστρακισμό των ΠΑσοκογενών από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είναι γνωστό μόνο τρεις (ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Κώστας Χρυσόγονος ) κατάφεραν να εκλεγούν παρά τις διαβεβαιώσεις του Αλέξη Τσίπρα προς τα στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ ότι θα έβρισκαν μια θέση στα κομματικά όργανα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν έκρυψε μάλιστα τον προβληματισμό του για αυτή την εξέλιξη και κατά την διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.  

«Η επιλογή μας να προχωρήσουμε μαζί με τους συντρόφους μας που προέρχονται από το σοσιαλιστικό χώρο και έκαναν το μεγάλο, το έντιμο βήμα, διατηρώντας ακέραιες τις αρχές και τα ιδανικά τους, αποτελεί για μας αδιαπραγμάτευτη στρατηγική επιλογή. Επιλογή που όχι μόνο δε θα εγκαταλείψουμε, αλλά θα βαθύνουμε, όπως με σαφήνεια, μας προστάζουν οι πολιτικές αποφάσεις του 1ου Συνεδρίου μας».

Προκειμένου δε να κατευνάσει τις αντιδράσεις που υπάρχουν από τους ΠΑΣΟΚογενείς αναφέρθηκε στην διαδικασία που ακολουθήθηκε στο συνέδριο και με έμμεσο πλην σαφή τρόπο τους υποσχέθηκε ...κομματική αποκατάσταση. «Στο Συνέδριο μας, λοιπόν, δεν είχαμε προαποφασίσει ούτε λύσει από τα πριν όλα τα ζητήματα, στους διαδρόμους.

Όλα τέθηκαν ανοιχτά και όλα λύθηκαν και αποφασίστηκαν ανοιχτά είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΕ. Με διάλογο, με διαφωνίες, με σύνθεση και με τη τελική επιλογή των συνέδρων. Και όπως σε κάθε ανοιχτή διαδικασία, που κανείς δεν την ελέγχει, δεν την ορίζει, γίνονται και σφάλματα, υπάρχουν και αστοχίες. Θα τις διορθώσουμε και θα τις αποκαταστήσουμε».

Στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αναφέρονταν μάλιστα στην Πολιτική απόφαση του συνεδρίου σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να προωθηθεί  μια ευρύτερη συνεργασία των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων  προκειμένου να  στηριχθεί  μια κυβέρνηση της αριστεράς.

«Για μια Κυβέρνηση της Αριστεράς, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, οσοδήποτε μεγάλη, δεν αρκεί. Δεν μπορεί να προχωρήσει με τη λογική της ανάθεσης αναφέρεται στο κείμενο.

Με αυτά τα δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ επωμίζεται την ευθύνη να συμβάλλει καθοριστικά στη συγκρότηση αυτού του μεγάλου πολιτικού ρεύματος δημοκρατικής ανατροπής, που θα οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα λαϊκή, δημοκρατική και ριζοσπαστική μεταπολίτευση. Επωμίζεται την ευθύνη να δώσει νέα αποφασιστική ώθηση στη δουλειά του και να δημιουργήσει μια νέα δυναμική η οποία θα υπερβαίνει τη διστακτικότητα ή ακόμη και τη δυσπιστία που εξακολουθούν να υπάρχουν».

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr