ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης: Συνεχίζεται η έρευνα για παράνομες συντάξεις

Δημοσίευση 23 Ιουλίου 2013, 15:38 / Ανανεώθηκε 23 Ιουλίου 2013, 15:38
Βρούτσης: Συνεχίζεται η έρευνα για παράνομες συντάξεις
Facebook Twitter Whatsapp

«Μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να συγκεντρωθούν στοιχεία σχετικά με τη διακοπή συντάξεων σε μη δικαιούχους αναπήρους, καθώς η έρευνα των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης συνεχίζεται», αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης, σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή. 

«Μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να συγκεντρωθούν στοιχεία σχετικά με τη διακοπή συντάξεων σε μη δικαιούχους αναπήρους, καθώς η έρευνα των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης συνεχίζεται», αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης, σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Ο υπουργός δεσμεύεται πάντως ότι ευθύς μόλις τα στοιχεία γνωστοποιηθούν το υπουργείο θα προβεί στην άμεση ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας.

Το έγγραφο του κ. Βρούτση διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί από το υπουργείο σε πόσες περιπτώσεις κατά την τελευταία τριετία διακόπηκε η πληρωμή συντάξεων σε «μαϊμού» αναπήρους και σε πόσες περιπτώσεις κατά την τριετία μειώθηκε το συνολικό πληρωτέο ποσό σε συνταξιούχους, μετά την επανεκτίμηση του ποσοστού αναπηρίας λόγω ψευδών γνωματεύσεων από γιατρούς. Η βουλευτής έχει επισημάνει ότι «αν και πέρασαν 3 χρόνια με Μνημόνια, δεν δόθηκαν ποτέ αναλυτικά στοιχεία για τις υποθέσεις των δήθεν ανάπηρων συνταξιούχων».

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr