ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βόμβα Σόιμπλε για τη δόση - «Η Ελλάδα δεν εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της»

Δημοσίευση 23 Ιουλίου 2013, 19:03 / Ανανεώθηκε 23 Ιουλίου 2013, 20:31
Βόμβα Σόιμπλε για τη δόση - «Η Ελλάδα δεν εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της»
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά τα εύσημα που έδωσε στην ελληνική κυβέρνηση κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απειλεί με μπλόκο στην εκταμίευση της δόσης!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μετά τα εύσημα που έδωσε στην ελληνική κυβέρνηση κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απειλεί με μπλόκο στην εκταμίευση της δόσης!

Μία μόλις εβδομάδα πέρασε από την επίσκεψή του στην Ελλάδα όπου και εξέφρασε την στήριξή του στην κυβέρνηση, φέρνοντας μάλιστα μαζί του και το «δώρο» του επενδυτικού ταμείου. Σήμερα, όμως το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είδε καθυστερήσεις σε 5 από τα 22 προαπαιτούμενα μέτρα και εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της... 

Σε διαρροή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύει το πρακτορείο Bloomberg, ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ, λίγες ώρες πριν από την αυριανή συνεδρίαση του EuroWorking Group, ταράζει τα νερά λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει 5 εκ των 22 προαπαιτούμενων μέτρων, όπως αυτά είχαν συμφωνηθεί στην συνεδρίαση του Eurogroup, στις 8 Ιουλίου. 

Ωστόσο ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα έχει καθυστερήσει, αποδίδοντας την ευθύνη στην τρόικα, η οποία δεν έχει εκδώσει ακόμα, την έκθεση με την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Εξάλλου όπως είπε η γερμανική Βουλή θα περιμένει την ελληνική κυβέρνηση για να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης των 2,5 δισ. ευρώ έως και τις 29 Ιουλίου. 

Αναφερόμενος στην αυριανή συνεδρίαση του EuroWorking Group ο κ. Κάμπετερ είπε ότι αντικείμενο θα είναι η πρόοδος του ελληνικού προγράμματος, η οποία και θα καθορίσει την στάση των εταίρων ως προς την εκταμίευση ή μη της δόσης. 

Σημειώνεται ότι στην αυριανή τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group αναμένονταν η έγκριση της δόσης των 2,5 δισ. ευρώ. 

Υπουργείο Οικονομικών: Υλοποιούνται και τα 22 προαπαιτούμενα

Με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (έλαβε ήδη αριθμό ΦΕΚ και αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη) υλοποιούνται και τα 22 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης.

Αυτό επισημαίνεται από το υπουργείο Οικονομικών, μετά από σημερινά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας φέρεται να αναφέρει ότι η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα θα καθυστερήσει, διότι η χώρα δεν έχει εγκρίνει 5 από τα 22 προαπαιτούμενα μέτρα.

 

 

 

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr