ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη βοήθεια του ΑΣΕΠ για την κινητικότητα στο Δημόσιο ζήτησε ο Μητσοτάκης

Δημοσίευση 24 Ιουλίου 2013, 17:42 / Ανανεώθηκε 24 Ιουλίου 2013, 17:42
Τη βοήθεια του ΑΣΕΠ για την κινητικότητα στο Δημόσιο ζήτησε ο Μητσοτάκης
Facebook Twitter Whatsapp

Πρόσθετη υποστηρικτική βοήθεια από το ΑΣΕΠ για το πρόγραμμα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων ζήτησε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Γιώργο Βέη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση που είχαν σήμερα.

Πρόσθετη υποστηρικτική βοήθεια από το ΑΣΕΠ για το πρόγραμμα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων ζήτησε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Γιώργο Βέη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση που είχαν σήμερα.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε στον κ. Βέη τη μέγιστη σημασία που αποδίδει στο ΑΣΕΠ, το οποίο προσδίδει την αναγκαία διαφάνεια, αντικειμενικότητα και αξιοκρατία όχι μόνο στις διαδικασίες αξιολόγησης όλων όσοι εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας, αλλά φυσικά και στις διαδικασίες ένταξης ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο Τομέα.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΑΣΕΠ εδώ και 20 χρόνια έχει επιτελέσει το ρόλο του θεματοφύλακα της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στις προσλήψεις στο Δημόσιο. Η συμβολή του ΑΣΕΠ στη διαδικασία της κινητικότητας θα είναι εξαιρετικά σημαντική, έτσι ώστε αυτή να ολοκληρωθεί με την απαραίτητη ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, αλλά και διαφάνεια που οι καιροί επιβάλλουν.

» Όπως γνωρίζεται η διαδικασία της κινητικότητας προδιαγράφεται με απόλυτη σαφήνεια από το νόμο που έχει ψηφιστεί. Συζητήσαμε με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ τη δυνατότητα της Ανεξάρτητης Αρχής να παρέχει πρόσθετη υποστηρικτική βοήθεια σε αυτή την προσπάθεια κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι απολύτως εφικτό με την εμπειρία που έχει αποκομίσει το ΑΣΕΠ από τη διαδικασία της πρώτης κινητικότητας».

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr