ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελεσίγραφο Μαξίμου στους βουλευτές της ΝΔ για την ψήφιση των νομοσχεδίων

Δημοσίευση 25 Ιουλίου 2013, 18:17 / Ανανεώθηκε 25 Ιουλίου 2013, 20:53
Τελεσίγραφο Μαξίμου στους βουλευτές της ΝΔ για την ψήφιση των νομοσχεδίων
Facebook Twitter Whatsapp

Νέα αναταραχή προκλήθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, μετά το «παρών» που δήλωσαν οι βουλευτές του κόμματος, Δημήτρης Κυριαζίδης και Νικήτας Κακλαμάνης στην τροπολογία που εντάχθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο και ψηφίστηκε στη Βουλή, για την ένταξη στην κινητικότητα καθηγητών με μεταπτυχιακά ή διδακτορικά.

Νέα αναταραχή προκλήθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, μετά το «παρών» που δήλωσαν οι βουλευτές του κόμματος, Δημήτρης Κυριαζίδης και Νικήτας Κακλαμάνης στην τροπολογία που εντάχθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο και ψηφίστηκε στη Βουλή, για την ένταξη στην κινητικότητα καθηγητών με μεταπτυχιακά ή διδακτορικά.

Αμέσως μετά την ψηφοφορία, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, Θανάση Μπούρα και του ζήτησε να διαμηνύσει πως δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον διαφοροποιήσεις βουλευτών σε κρίσιμα νομοσχέδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακολούθησε επίπληξη του κ. Μπούρα στους δύο βουλευτές με ξεκάθαρο τελεσίγραφο πως «αν σε μελλοντική ψηφοφορία σχετική με προαπαιτούμενα, προκειμένου δηλαδή η Ελλάδα να πάρει την αναγκαία δόση του δανείου ώστε να βγούμε επιτέλους από την κρίση, υπάρξει διαφοροποίηση βουλευτή από τη θέση της κυβέρνησης, τότε η ΝΔ θα είναι υποχρεωμένη να διαγράψει τον βουλευτή αυτόν». 

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, ο οποίος ανήκει στο Α’ Θερινό Τμήμα των βουλευτών της ΝΔ και την Τετάρτη συμμετείχε στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης «Κανόνες Ρύθμισης της Αγοράς και της Παροχής Υπηρεσιών», σήμερα αντικαταστάθηκε από άλλον βουλευτή της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βλάχος είχε εκφράσει τη διαφωνία του για την τροπολογία που αφορά στη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών ώστε να μην εξαιρούνται από το μέτρο της διαθεσιμότητας οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων. 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις