ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μανιάτη με το προεδρείο του ΣΕΒ

Δημοσίευση 25 Ιουλίου 2013, 22:01 / Ανανεώθηκε 25 Ιουλίου 2013, 20:48
Συνάντηση Μανιάτη με το προεδρείο του ΣΕΒ
Facebook Twitter Whatsapp

«Στόχος μας είναι να δώσουμε ώθηση σε όλους τους τομείς που θα αλλάξουν το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και μπορούν να γίνουν βαριά βιομηχανία για την Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα με το προεδρείο του ΣΕΒ.

«Στόχος μας είναι να δώσουμε ώθηση σε όλους τους τομείς που θα αλλάξουν το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και μπορούν να γίνουν βαριά βιομηχανία για την Ελλάδα, να ανοίξουν δουλειές, κυρίως για τους νέους επιστήμονες ώστε να σταματήσει η μαζική φυγή τους στο εξωτερικό», δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα με το προεδρείο του ΣΕΒ.

«Δουλεύουμε σε αυτή την κατεύθυνση δυναμικά, για να επανέλθει η οικονομία μας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε θετικούς ρυθμούς», συμπλήρωσε ο υπουργός ο οποίος δεσμεύτηκε για στενή συνεργασία με τον ΣΕΒ, παρουσία του εκτελεστικού αντιπροέδρου, Χ. Κυριαζή, των αντιπροέδρων Ευθ. Βιδάλη και Σ. Καλλιτσάντση και του διευθυντή υποδομών και επιχειρηματικού περιβάλλοντος Φ. Δεληγιάννη, με στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΚΑ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης καθώς και η καλύτερη και πλήρης εφαρμογή του Ν. 4014/2011, μέσα από την ενεργοποίηση του συνόλου των εφαρμοστικών διατάξεων, που σχετίζονται με την απλοποίηση των διαδικασιών και την τυποποίηση και εφαρμογή πρότυπων κανόνων που θα μειώσουν σημαντικά τους χρόνους που απαιτούνται.

Ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι το ΥΠΕΚΑ εργάζεται εντατικά και με διαφάνεια για την επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών, ώστε να συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη δημιουργία ενός οδικού χάρτη που θα οδηγήσει σε συνολική αναδόμηση του επενδυτικού πλαισίου, για να γίνει σταθερό, πιο φιλικό και πιο ελκυστικό, όχι μόνο για τις μεγάλες αλλά κυρίως τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Τέλος, οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να βρίσκονται σε στενή συνεργασία, να συνεχίσουν να ανταλλάσσουν προτάσεις για να βελτιωθεί το επενδυτικό περιβάλλον και να απελευθερωθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία, ώστε να συμβάλει ουσιαστικά στην προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση.

 

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr