ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κουίκ «αδειάζει» τη Γιαταγάνα για τη Θράκη

Δημοσίευση 28 Ιουλίου 2013, 10:32 / Ανανεώθηκε 29 Ιουλίου 2013, 00:46
Ο Κουίκ «αδειάζει» τη Γιαταγάνα για τη Θράκη
Facebook Twitter Whatsapp

Με επιστολή του προς το newpost.gr ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ επικρίνει τη δήλωση της συνεδέλφου του, Χρυσούλας Γιαταγάνα, η οποία χαρακτήρισε ως «τουρκικό» τον πληθυσμό της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με επιστολή του προς το newpost.gr ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ επικρίνει τη δήλωση της συνεδέλφου του, Χρυσούλας Γιαταγάνα, η οποία χαρακτήρισε ως «τουρκικό» τον πληθυσμό της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Ο κ. Κουίκ έκανε λόγο για «ατυχείς διατυπώσεις απο αστοχία ή άγνοια» της βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων λέγοντας ότι δεν απηχούν τις θέσεις του κόμματος.

Φυσικά και δεν αναγνωρίζουμε «μειονότητες... Τούρκων» αναφέρει ο κ. Κουίκ, προσθέτοντας πως «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υπενθυμίζουν πάντοτε και προς πάσα κατεύθυνση τα όσα προβλέπονται από τη Συνθήκη της Λωζάνης, που δεν επιτρέπουν σε κανένα την παραμικρή παρερμηνεία».

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του κ. Κουίκ προς το newpost:

«Κύριε Διευθυντά,

Διάβασα ανάρτησή σας σχετική με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και τη Θράκη.

Σας διαβεβαιώ κατηγορηματικά, ότι ατυχείς διατυπώσεις απο αστοχία ή άγνοια (σίγουρα όχι από πρόθεση και το υπογράφω) για το καθεστώς της Θράκης, δεν απηχούν τις πάγιες και ξεκάθαρες θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Φυσικά και δεν αναγνωρίζουμε «μειονότητες...Τούρκων» όπως με λύσσα, με χιλιάδες πράκτορες και εκατομμύρια μαύρο χρήμα, προσπαθεί να επιβάλλει η Άγκυρα ή «άλλες εθνικές μειονότητες», όταν η Συνθήκη της Λωζάνης περιγράφει με σαφήνεια Θρησκευτικές Μειονότητες και μόνο.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ υπενθυμίζουν ΠΑΝΤΟΤΕ και ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ τα όσα προβλέπονται από τη Συνθήκη της Λωζάνης, που δεν επιτρέπουν σε ΚΑΝΕΝΑ την παραμικρή παρερμηνεία.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος, ο οποίος έχει αποδείξει επανειλημμένα τις ξεκάθαρες εθνικές του θέσεις, έναντι της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, με έχει ορίσει Τομεάρχη Εξωτερικών από τη πρώτη μέρα της ορκομωσίας μου ως Βουλευτή και παράλληλα μου ανέθεσε την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη της Κοινοβουλευτικής Εποπτείας και Διαχείρησης των ζωτικών Εθνικών θεμάτων της Θράκης.

Αυτό το έργο το επιτελώ με την τεράστια βοήθεια που έχω από τους τοπικούς Πολιτευτές και τα μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών, έτσι ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που αισθάνεται ξεκάθαρα απέναντί του το Προξενείο της Κομοτηνής.

Από χθες το απόγευμα ξεκίνησα τον σχεδιασμό για τη ΑΜΕΣΗ πραγματοποίηση της 15ης, μέσα σε 10 μήνες, περιοδείας μου στη περιοχή. (Η τελευταία ήταν την περασμένη Τρίτη).

Είμαι βέβαιος ότι θα φανεί πολύτιμη, οργανωτικά,η σημερινή επίσκεψη στη Ξάνθη της συναδέλφου Χρυσούλας Γιαταγάνα, η οποία για τη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία, εκ μέρους του Εκτελεστικού Γραφείου του Κινήματος, έχει αρμοδιότητες ΜΟΝΟ ως προς τα οργανωτικά ζητήματα. Αυτό θα μου δώσει ακόμα καλύτερες βάσεις για την δική μου Κοινοβουλευτική δράση στη Θράκη.

Η παρούσας ηλεκτρονική επιστολή μου θα συμπεριληφθεί και σε σχετική ανακοίνωση που θα εκδώσω μέσα στις επόμενες ώρες, διότι δυστυχώς η ανάρτησή σας είχε σημαντική διασπορά στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ ή στο διαδίκτυο και δεν είναι δυνατόν οπουδήποτε να μένει ανοικτό ένα θέμα το οποίο σε καμμία περίπτωση δεν μας εκφράζει.

Με εκτίμηση

Τέρενς Κουίκ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις