ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα: Να φύγει το ΔΝΤ

Δημοσίευση 28 Ιουλίου 2013, 15:10 / Ανανεώθηκε 28 Ιουλίου 2013, 15:10
Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα: Να φύγει το ΔΝΤ
Facebook Twitter Whatsapp

"Οσα είπε η επίτροπος Ρέντινγκ, τα λέγαμε από το 2012" αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα.

"Οσα είπε η επίτροπος Ρέντινγκ, τα λέγαμε από το 2012" αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται: "Στη συνέντευξή της στη Real News η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ επανέλαβε τη θέση της ότι το ΔΝΤ πρέπει να φύγει από την Ε.Ε. και ό μηχανισμός στήριξης των κρατών μελών που βρίσκονται σε κρίση πρέπει να γίνει αμιγώς ευρωπαικός. Τη θέση αυτή είχαμε υποστηρίξει τον Ιούνιο του 2012 και την είχαμε επαναλάβει τον Ιανουάριο του 2013" και συμπληρώνει το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου:

"Είναι ο μοναδικός δρόμος προς το μέλλον για την Ε.Ε. Αποδείχτηκε περίτρανα πως το ΔΝΤ ούτε σοβαρή οικονομική στήριξη μπορεί να προσφέρει, ούτε τεχνογνωσία για χώρες της ευρωζώνης διαθέτει, ενώ οι δηλώσεις των στελεχών του συχνά προκαλούν πολιτικές εντάσεις στην Ε.Ε. Κάτι παρόμοιο είχε δηλώσει πριν από δύο μήνες και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Αντιθέτως, όπως στα δυόμιση χρόνια της δικής μας εμπειρίας στην κυβέρνηση είχε αποδειχτεί, το ΔΝΤ δεν είχε σχεδόν καμμία ουσιαστική συνεισφορά στην εφαρμογή του προγράμματος με τεχνικές συμβουλές ή προτάσεις. Η προοπτική εξόδου του ΔΝΤαπό την Ε.Ε. πρέπει να γίνει επίσημη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης. Οι χώρες που δοκιμάζονται από την κρίση πρέπει να έχουν λόγο στην πορεία αυτή, η οποία μετά τις γερμανικές εκλογές θα αρχίσει να χαράσσεται".
 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις