ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στελέχη από όλους τους χώρους «αλληθωρίζουν» προς Κουμουνδούρου

Δημοσίευση 29 Ιουλίου 2013, 18:12 / Ανανεώθηκε 30 Ιουλίου 2013, 08:37
Στελέχη από όλους τους χώρους «αλληθωρίζουν» προς Κουμουνδούρου
Facebook Twitter Whatsapp

Τον Ιούνιο του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καμιά πρόσβαση στη δημόσια διοίκηση.  

Γράφει ο Θέμης Δαγκλής

Τον Ιούνιο του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καμιά πρόσβαση στη δημόσια διοίκηση. 

Ο κ. Δραγασάκης είχε προσπαθήσει χωρίς μεγάλη επιτυχία να στήσει ένα μηχανισμό έκτακτης ανάγκης, προσεγγίζοντας περίπου 400 στελέχη άλλων χώρων, για την περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ θα κέρδιζε τις εκλογές. Ένα χρόνο μετά, αυτή η εικόνα έχει αντιστραφεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ περισσότερες προσβάσεις στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης και πολύ περισσότερη πληροφόρηση από ότι στο παρελθόν.

Σύμφωνα με ανθρώπους που είναι σε θέση να ξέρουν, οι επικεφαλής ολόκληρων κλάδων της δημόσιας διοίκησης – και μάλιστα εξαιρετικά νευραλγικών έχουν ρίξει δίκτυα και προσπαθούν να δημιουργήσουν ερείσματα στην Κουμουνδούρου.

Το ΣΔΟΕ είναι μια από αυτές τις υπηρεσίες, όπου η πλειοψηφία των κορυφαίων στελεχών «αλληθωρίζει» προς το ΣΥΡΙΖΑ ενώ τα χαμηλόβαθμα και μεσαία στελέχη παραμένουν προσανατολισμένα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. «Γέφυρες» στοΝ ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο ρίχνουν και υψηλόβαθμα στελέχη από τα υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, ακόμα και παραδοσιακά συντηρητικοί αστυνομικοί.

Στο πλαίσιο αυτό ήταν ενδεικτικό το πρόσφατο δημοσίευμα της «Αυγής», που καταγγέλλει χαριστικές ρυθμίσεις στην «Αιγέον Όϊλ» του επιχειρηματία Μελισσανίδη. Ενδεικτική είναι όμως και η ερώτηση που κατέθεσε προ ημερών ο βουλευτής Επικρατείας και αρμόδιος για θέματα σωμάτων ασφαλείας και υπουργείου Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Τσουκαλάς. 

Και συγκεκριμένα κατηγορίες ότι ο Διοικητής της ΕΥΠ, απέσπασε στην Υπηρεσία δύο άτομα από τα γραφεία της ΝΔ, τα οποία όχι μόνον δεν δικαιολογούν την απόσπαση τους από τα βιογραφικά τους,  χειρίζονται απόρρητες και διαβαθμισμένες πληροφορίες χωρίς να έχουν τέτοιο θεσμικό δικαίωμα.

Όπως αναφέρει μάλιστα στην ερώτηση του ο κ. Τσουκαλάς, «η μια υπάλληλος, που εκτελεί χρέη ιδιαιτέρας γραμματέως της Διοίκησης, φαίνεται ότι συχνά γίνεται εξωθεσμικά εντολέας για πολλά πράγματα που εξελίσσονται στην ΕΥΠ, εξ ου και ο χαρακτηρισμός «διευθυντής Ειρήνη», που της αποδίδουν».

Το ότι τέτοιες πληροφορίες διαρρέουν πλέον στον Τύπο και μάλιστα στον φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ προσκείμενο, δείχνει ότι πολλοί στη δημόσια διοίκηση πιάνουν... πόρτα για το μέλλον. Οι περισσότεροι τέτοιο νέο-Συριζαίοι προέρχονται φυσικά από το ΠΑΣΟΚ.

Οι δυνατότητες του ΣΥΡΙΖΑ, να έχει ακριβή πληροφόρηση και χειρίζεται σωστά τα ζητήματα, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr