ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το 2019 ο πρώτος πυρηνικός σταθμός στην Άγκυρα

Δημοσίευση 29 Ιουλίου 2013, 19:45 / Ανανεώθηκε 29 Ιουλίου 2013, 19:27
Το 2019 ο πρώτος πυρηνικός σταθμός στην Άγκυρα
Facebook Twitter Whatsapp

Ακάθεκτη προχωρά η Άγκυρα στην κατασκευή τεσσάρων πυρηνικών εργοστασίων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
 

Ακάθεκτη προχωρά η Άγκυρα στην κατασκευή τεσσάρων πυρηνικών εργοστασίων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Στη Μόσχα έστειλε η Τουρκία και άλλους ογδόντα αριστεύσαντες φοιτητές από τα σημαντικότερα Πολυτεχνεία της χώρας προκειμένου να εκπαιδευτούν στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από πυρηνικά εργοστάσια.

Βάσει του δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας Zaman συνεχίζεται η αποστολή ανθρωπίνου δυναμικού στο πλαίσιο της διακυβερνητικής συμφωνίας Μόσχας -Άγκυρας ώστε να αποκτηθεί γνώσει και οι να αποκτήσουν γνώσεις προκειμένου όταν επιστρέψουν οι Τούρκοι φοιτητές να είναι ικανοί να στελεχώσουν το πρώτο πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Akkuyu της Μερσίνας που θα κατασκευαστεί από την ρωσική εταιρεία Rosatom.

Οι σπουδαστές που στάλθηκαν , υποβλήθηκαν σε γραπτές εξετάσεις και συνεντεύξεις και παράλληλα με τις σπουδές τους θα πραγματοποιούν πρακτική άσκηση σε ερευνητικά ιδρύματα και πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ρωσίας.

Η διμερής συμφωνία προβλέπει την εκπαίδευση συνολικά 600 Τούρκων φοιτητών, εκ των οποίων οι πρώτοι 117 προπτυχιακοί φοιτητές μετέβησαν στη Ρωσία το 2011.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας αναμένεται να καταστεί λειτουργικό μέχρι το 2019 και θα ακολουθήσει η κατασκευή άλλων τριών συνολικής ισχύος 4.800 MW .

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι οι πυρηνικοί σταθμοί θα έχουν όψη που θα ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες της τουρκικής αρχιτεκτονικής και θα ομοιάζουν με οροφές …τεμένους.

Γ. Κοκ.
 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις