ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Κρίσιμος μήνας ο Σεπτέμβριος

Δημοσίευση 30 Ιουλίου 2013, 13:52 / Ανανεώθηκε 30 Ιουλίου 2013, 16:10
Αλέξης Τσίπρας: Κρίσιμος μήνας ο Σεπτέμβριος
Facebook Twitter Whatsapp

«Θερμό» φθινόπωρο με κινητοποιήσεις προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του στην Βουλή με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «διάλυση της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης», ενώ επισήμανε ότι η πολιτική της κυβέρνησης συρρικνώνει τους κοινωνικούς πυλώνες του κράτους και διαλύει την Υγεία και την Παιδεία.

«Θερμό» φθινόπωρο με κινητοποιήσεις προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του στην Βουλή με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «διάλυση της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης», ενώ επισήμανε ότι η πολιτική της κυβέρνησης συρρικνώνει τους κοινωνικούς πυλώνες του κράτους και διαλύει την Υγεία και την Παιδεία.

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να «κάνουν τα πάντα για να πέσει η κυβέρνηση της καταστροφής και να οδηγηθούμε στον δημοκρατικό δρόμο της κάλπης, από την οποία θα αναδειχθεί μία νέα κυβέρνηση που θα παλέψει για τη σωτηρία της κοινωνίας και όχι των τραπεζών».

«Το κρίσιμο για μας είναι να σταματήσουμε τους εμπρηστές του μνημονίου, της τρόικας. Το κρίσιμο για μας είναι να διώξουμε αυτή την κυβέρνηση της καταστροφής πριν συνεχίσει το καταστροφικό της έργο. Για αυτό καλούμε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς το θέμα των απολύσεων στην εκπαίδευση», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Αφορά κάθε ελληνική οικογένεια, κάθε λαϊκή οικογένεια, που θα δει την παρεχόμενη γνώση στα παιδιά, να υποβαθμίζεται. Και θα δούμε τον Σεπτέμβρη σχολεία να κλείνουν, θα δούμε σχολεία που θα μένουν χωρίς εκπαιδευτικούς. Δεν αφορά μονάχα τους γιατρούς το ότι κλείνουν τα νοσοκομεία και χάνουν τη δουλειά τους. Αφορά κάθε έναν που δεν έχει τη δυνατότητα να πάει σε ένα ιδιωτικό νοσηλευτήριο».

«Συνεπώς, θεωρούμε ότι ο Σεπτέμβρης είναι ένας κρίσιμος μήνας. Θα στηρίξουμε αμέριστα, χωρίς ερωτηματικά και αστερίσκους, τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες. Κυρίως όμως θα καλέσουμε τη λαϊκή οικογένεια, σε ένα ευρύ πανεκπαιδευτικό μέτωπο, για να αποτρέψουμε αυτή την καταστροφή», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:

«Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για όλα όσα αποφασίζει η τρόικα και υλοποιεί αυτή η κυβέρνηση. Τα τελευταία φύλλα συκής έπεσαν, μετά την απόφασή τους να θέσουν σε διαθεσιμότητα, δηλαδή στο δρόμο της απόλυσης, ακόμα και αυτούς τους 250 εκπαιδευτικούς των επαγγελματικών λυκείων που κλείνουν, οι οποίοι ήταν κάτοχοι διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων.

Πού είναι λοιπόν η αξιοκρατία; Δεν υπάρχει αξιοκρατία η οποία να συμβαδίζει με τη βαρβαρότητα. Και απέναντι στη βαρβαρότητα οφείλουμε όλοι να απαντήσουμε ενωτικά, συντονισμένα, σε έναν ανένδοτο αγώνα, μέχρι την τελική νίκη. Και τελική νίκη είναι να ανατραπεί αυτή η πολιτική, να φύγει η τρόικα από τη χώρα, να πέσει αυτή η κυβέρνηση της συμφοράς και να οδηγηθούμε στο δημοκρατικό δρόμο, στην κάλπη, για να αναδειχθεί μια νέα κυβέρνηση, με ισχυρή λαϊκή νωπή εντολή, που θα αναδείξει ως πρώτιστο καθήκον τη σωτηρία της κοινωνίας και όχι των τραπεζών».  

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις