ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντολή Σαμαρά στους υπουργούς να μην υπάρξει καμία χαλάρωση

Δημοσίευση 1 Αυγούστου 2013, 14:23 / Ανανεώθηκε 1 Αυγούστου 2013, 20:22
Εντολή Σαμαρά στους υπουργούς να μην υπάρξει καμία χαλάρωση
Facebook Twitter Whatsapp

Ηχηρό καμπανάκι ώστε να μην υπάρξει «καμία χαλάρωση» χτύπησε ο πρωθυπουργός στα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου, κατά την συνεδρίαση η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα, η τελευταία πριν το Δεκαπενταύγουστο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Ηχηρό καμπανάκι ώστε να μην υπάρξει «καμία χαλάρωση» χτύπησε ο πρωθυπουργός στα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου, κατά την συνεδρίαση η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα, η τελευταία πριν το Δεκαπενταύγουστο.

Με δεδομένο ότι πάντα τον Αύγουστο οι κυβερνητικές μηχανές «κατέβαζαν» στροφές οι εντολές του Αντώνη Σαμαρά θα είναι συγκεκριμένες καθώς σε ένα μήνα ξεκινά μια δύσκολη και ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδος για την κυβέρνηση και τη χώρα. Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να μη χαθεί καθόλου χρόνος και να τηρηθούν με ακρίβεια τα χρονοδιαγράμματα που έχουν συμφωνηθεί με την τροικα για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος προσαρμογής, ενόψει του ελέγχου της τρόικας τον Σεπτέμβριο.

Το βασικό ζητούμενο της προσπάθειας είναι η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, ώστε να μπορέσει η κυβερνηση να διαπραγματευτεί και να πετύχει αλλαγή της οικονομικής πολιτικής κυρίως προς την κατεύθυνση της μείωσης των φορολογικών συντελεστών. Ετσι, αν και στην επίσημη ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου υπάρχουν ως θέματα η προετοιμασία της Ελλάδας για την ευρωπαϊκή προεδρία στο α' εξάμηνο του 2014 και οι αρχαιρεσίες στις ανώτατες βαθμίδες της Δικαιοσύνης, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί σε όλα τα ανοικτά ζητήματα και τις εκκρεμότητες που έχει η κυβέρνηση αυτή την περίοδο.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει απο τα στελέχη της κυβέρνησης του, να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την αξιολόγηση των δομών των υπουργείων, οι οποίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα, ώστε να προχωρήσει η μείωση του προσωπικού του Δημόσιου Τομέα, που θα γίνει πάνω στη λογική που εχει διατυπώσει και ο ίδιος, ότι «οι άξιοι δεν έχουν να φοβούνται απο την αξιολόγηση».

Σχετικά με το θέμα της Ευρωπαϊκής Προεδρίας ο πρωθυπουργός θα ζητήσει να υπάρξει συντονισμός μεταξύ των υπουργείων, με άξονα το Εξωτερικών, ώστε να προετοιμαστούν άψογα όλες οι λεπτομέρειες, με το χρόνο να μέτρα αντίστροφα μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2014.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα αναφερθεί και σε προβλήματα δυσλειτουργιών στην κυβέρνηση και τα δύο κόμματα που την στηρίζουν.  

Τα πλέον πρόσφατα παραδείγματα είναι το «παρών» της βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ Θ.Τζάκρη, στη χθεσινή ψηφοφορία για τροπολογία του αφορούσε την ΕΥΔΑΠ, καθώς και οι επικρίσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλου για «ξεκούραστους τεχνοκράτες» που πρέπει να κατανοήσουν ότι «κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει αποδεκτός από αυτή τη Βουλή».

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις