ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εconomist: Ο κίνδυνος για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είναι υψηλός

Δημοσίευση 1 Αυγούστου 2013, 15:38 / Ανανεώθηκε 1 Αυγούστου 2013, 15:08
Εconomist: Ο κίνδυνος για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είναι υψηλός
Facebook Twitter Whatsapp

Ιδιαίτερα δυσοίωνη είναι η περιγραφή της πολιτικής κατάστασης της Ελλάδας από τον Economist στην ειδική έκδοση που έχει για κάθε χώρα. Μέσα σε 80 λέξεις δίνει το στίγμα των πολιτικών αλλά και οικονομικών εξελίξεων. 

Ιδιαίτερα δυσοίωνη είναι η περιγραφή της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας από τον Economist στην ειδική έκδοση που έχει για κάθε χώρα. Μέσα σε 80 λέξεις δίνει το στίγμα των πολιτικών αλλά και οικονομικών εξελίξεων. 

Σύμφωνα λοιπόν με το Economist Intelligence Unit η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από τον κυβερνητικό συνασπισμό στις 21 Ιουνίου εξασθένησε την κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση με επικεφαλής τη Νέα Δημοκρατία θα προωθήσει το πρόγραμμα διάσωσης ωστόσο οι αντιμνημονιακές δυνάμεις μέσα στο κοινοβούλιο είναι ισχυρές», επισημαίνει. 

Σύμφωνα με την έκθεση αναμένεται συνέχιση της ύφεσης και το 2014 και ανάπτυξη από το 2015 με μέσο όρο το 1,9% για τη διετία 2015 - 2017. 

Τέλος η έκθεση αναφέρει πως «ο κίνδυνος για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη παραμένει υψηλός εξαιτίας της συνεχώς αυξανόμενης ανεργίας, της κοινωνικής έντασης και της πολιτικής αστάθειας». 

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr