ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλήττονται οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ από... ροζ σκάνδαλα

Δημοσίευση 3 Αυγούστου 2013, 11:32 / Ανανεώθηκε 3 Αυγούστου 2013, 11:37
Πλήττονται οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ από... ροζ σκάνδαλα
Facebook Twitter Whatsapp

Ροζ σκάνδαλα «χτυπούν» τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και το Αμερικανικό Πεντάγωνο αποφάσισε να απαγορέψει την πώληση πορνοπεριοδικών στις βάσεις του(!).

Ροζ σκάνδαλα χτυπούν τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και το Αμερικανικό Πεντάγωνο αποφάσισε να απαγορέψει την πώληση πορνοπεριοδικών στις βάσεις του(!).

Συγκεκριμένα εξήντα στρατιωτικοί απολύθηκαν στις ΗΠΑ εμπλεκόμενοι όλοι σε υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά και κακοποίησης.

Το πρόβλημα στον αμερικανικό στρατό είναι τεράστιο και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας εκτιμάται ότι 26.000 στρατιώτες είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά το 2012. Αύξηση κατά 35% από το 2010.

Σχεδόν όλα τα θύματα ήταν γυναίκες. Οι περισσότερες ήταν νεοφερμένες που μετακινούνταν από τη μια θέση στην άλλη, μια φάση στην οποία είναι εξαιρετικά ευάλωτες. 

Ως μία ελάχιστη κίνηση το Πεντάγωνο των ΗΠΑ αποφάσισε να απαγορεύσει την πώληση 48  ροζ περιοδικών  για ενήλικους στα καταστήματα του Στρατό και της Πολεμικής Αεροπορίας στις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις σε όλο τον κόσμο. Εντύπωση προκαλεί ότι από την απαγόρευση δεν γλύτωσε ούτε το κόμικς του Μπομπ του Σφουγγαράκη!

Η «Morality in Media», μια αντιπορνογραφική ομάδα της Ουάσιγκτον, χαρακτήρισε η απόφαση «μια μεγάλη νίκη» στην εκστρατεία της κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης στο στρατό και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παροτρύνει φορείς του Ναυτικού να ακολουθήσουν το παράδειγμά του Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας.
 
Γ.Κοκ.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr