ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρά τις επιφυλάξεις των ρεαλιστών, ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται επαναπροσλήψεις

Δημοσίευση 3 Αυγούστου 2013, 15:58 / Ανανεώθηκε 3 Αυγούστου 2013, 15:41
Παρά τις επιφυλάξεις των ρεαλιστών, ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται επαναπροσλήψεις
Facebook Twitter Whatsapp

Τελικά, μάλλον ο Δημήτρης Παπαδημούλης ήταν εκτός γραμμής, όταν δήλωσε, ότι δεν θα επαναπροσληφθούν όλοι όσοι δεν έχουν απολυθεί. 

Γράφει ο Θέμης Δαγκλής

Τελικά, μάλλον ο Δημήτρης Παπαδημούλης ήταν εκτός γραμμής, όταν δήλωσε, ότι δεν θα επαναπροσληφθούν όλοι όσοι δεν έχουν απολυθεί.

Ο επίσης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης με αφορμή την σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση απόλυση προσωπικού στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, υποσχέθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα επαναπροσλάβει όσους ανάλγητα η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ πετάει στον δρόμο».

Πριν από λίγες μέρες σε ένα μπαράζ συνεντεύξεων του σε «Βήμα fm» και «Real fm» είχε δηλώσει: «Ας μην περιμένει κανείς από εμάς να πάμε στην εύκολη υποσχεσιολογία, ότι θα τους επαναπροσλάβουμε όλους, ή θα πατήσουμε ένα κουμπί και θα γυρίσουμε στο 2008 ή το 2009» δήλωσε, και πρόσθεσε με έμφαση: «Είμαστε αριστεροί, όχι δημαγωγοί και τσαρλατάνοι».

Ο Παπαδημούλης και όλη η «ρεαλιστική πτέρυγα» κινούνται με γνώμονα το εφικτό αλλά και μια παλαιότερη υπόσχεση του κ. Τσίπρα για πρωτογενή πλεονάσματα, που στο σημερινό οικονομικό τοπίο όπως έχει διαμορφωθεί σημαίνει όχι άλλη επέκταση των δαπανών.

Ωστόσο, αυτά φαίνεται πως ήταν σχεδιασμοί του περασμένου φθινοπώρου. Με τις εκλογές να επίκεινται – έτσι πιστεύουν τουλάχιστον στην Κουμουνδούρου – και με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην ξεκολλάει δημοσκοπικά από την περιοχή του 20% στην πρόθεση ψήφου, ο κ. Τσίπρας φαίνεται αποφασισμένος να υποσχεθεί ότι χρειάζεται για να γυρίσει το ρεύμα υπέρ του.

Ο κ. Τσίπρας δίνει τέτοιες υποσχέσεις, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, ιδιαίτερα όμως στους απολυμένους. Στην ΕΡΤ, υποσχέθηκε να επαναφέρει τα πράγματα στην προτεραία της 11ης Ιουνίου κατάσταση.

Στα ΕΑΣ, δεσμεύτηκε ότι δεν θα αναγνωρίσει καμία απόλυση και καμία συρρίκνωση της εταιρείας. Αυτές όμως είναι οι δεξαμενές της διαθεσιμότητας και των απολύσεων, και πολύ συγκεκριμένη η αποκατάσταση της προτεραίας κατάστασης. Οι υποσχέσεις του κ. Τσίπρα σημαίνουν μερικές χιλιάδες προσλήψεις, τις οποίες προφανώς ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει

Όλα αυτά ξενίζουν την «ρεαλιστική» πτέρυγα, η οποία αντιλαμβάνεται ότι θα βρεί μπροστά της τόσο τις υποσχέσεις για την αποκατάσταση των αναξιοπαθούντων ΔΥ όσο και άλλα πράγματα, όπως το μονομερές μορατόριουμ στην εξυπηρέτηση του χρέους για την επόμενη τετραετία. Λέγεται μάλιστα, ότι ακόμα και ο κ. Γ. Δραγασάκης έχει αντιρρήσεις και ενστάσεις σε τέτοιου είδους εξαγγελίες.

Για τον κ. Τσίπρα και την Κουμουνδούρου ωστόσο προέχει η συσπείρωση πίσω από τη σημαία του όλων των δυσαρεστημένων και θιγόμενων από τα μέτρα της κυβέρνησης, ώστε να αυγατίσει η διαφορά και να φανεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δυναμική. Και στην προσπάθεια αυτή, ο κ. Λαφαζάνης  είναι πιο χρήσιμος από τον κ. Παπαδημούλη.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr