ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: Χωρίς τις απολύσεις δεν θα πάρουμε τις επόμενες δόσεις

Δημοσίευση 4 Αυγούστου 2013, 08:18 / Ανανεώθηκε 4 Αυγούστου 2013, 17:05
Στουρνάρας: Χωρίς τις απολύσεις δεν θα πάρουμε τις επόμενες δόσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Οι απολύσεις είναι βασική προϋπόθεση για τις επόμενες δόσεις σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος, επιχειρεί να αποκλιμακώσει την ένταση από τη δήλωσή του περί κόπωσης των βουλευτών, που έκανε στο πρακτορείο Reuters, ενώ θέτει ως προτεραιότητα την πολιτική σταθερότητα.

Οι απολύσεις στο Δημόσιο είναι βασική προϋπόθεση για τις επόμενες δόσεις, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος, επιχειρεί να αποκλιμακώσει την ένταση από τη δήλωσή του περί «κόπωσης» των βουλευτών που έκανε στο πρακτορείο Reuters, ενώ θέτει ως προτεραιότητα την πολιτική σταθερότητα.

«Αν δε γίνουν οι απολύσεις, αν δεν προχωρήσουν η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα στους χρόνους που έχουν συμφωνηθεί, δεν πρόκειται ούτε καν να πάρουμε τις επόμενες δόσεις» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών στην εφημερίδα Realnews.

Παράλληλα, επιχειρεί να καθησυχάσει τους δημόσιους υπαλλήλους, λέγοντας πως κινητικότητα δεν σημάνει αυτομάτως και απολύσεις. «Οι απολύσεις δεν γίνονται ούτε για δημοσιονομικό όφελος ούτε για μείωση των υπαλλήλων του Δημοσίου, αλλά για την αναβάθμιση του δημόσιου τομέα» επισημαίνει, προσθέτοντας ότι ισχύει πλήρως η δέσμευση πως μετά τις 15.000 απολύσεις θα πραγματοποιηθούν 15.000 προσλήψεις. «Ο Κυριάκος (σ.σ. Μητσοτάκης) έχει αναλάβει να προγραμματίσει πού θα γίνουν οι προσλήψεις» τονίζει.

Ο κ. Στουρνάρας θέτει ως προτεραιότητα την πολιτική σταθερότητα δηλώνοντας στην εφημερίδα «δεν συζητώ καν να μην εξαντληθεί η τετραετία» ενώ είπε με νόημα -σχολιάζοντας εμμέσως το τελεσίγραφο Μπαλτάκου στους βουλευτές- «δεν ξέρω αν θα πάμε σε εκλογές για την καταψήφιση ενός νομοσχεδίου», σημειώνοντας πως η εκλογολογία δεν προέρχεται από το Μαξίμου αλλά από τις παρυφές της κυβέρνησης.

Ο ίδιος πάντως αναφέρθηκε και στην περίφημη «κόπωση» των βουλευτών, διευκρινίζοντας ότι δεν απευθυνόταν στο κοινοβούλιο αλλά στους δανειστές που πιέζουν για νέα μέτρα. «Το κοινοβούλιο στάθηκε όρθιο σε πολύ δυσκολότερες καταστάσεις. Τώρα που το φως στο τούνελ είναι ορατό η πλειοψηφία δε θα λυγίσει» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο ίδιος επιμένει πως δεν διαθέτει πολιτικές φιλοδοξίες, αλλά ανέλαβε γιατί είχε καθήκον απέναντι στην πατρίδα. «Εγώ σήμερα είμαι, αύριο δεν είμαι» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις