ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοφιλοπούλου: Μόνιμη η κινητικότητα στο Δημόσιο

Δημοσίευση 4 Αυγούστου 2013, 13:09 / Ανανεώθηκε 4 Αυγούστου 2013, 13:09
Χριστοφιλοπούλου: Μόνιμη η κινητικότητα στο Δημόσιο
Facebook Twitter Whatsapp

Την πρόθεση της κυβέρνησης η κινητικότητα στο Δημόσιο να αποτελέσει μόνιμο εργαλείο αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού, εξέφρασε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Την πρόθεση της κυβέρνησης η κινητικότητα στο Δημόσιο να αποτελέσει μόνιμο εργαλείο αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού, εξέφρασε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Η υφυπουργός διευκρινίζει ότι στόχο αποτελεί η αντιστοίχιση των ελλείψεων σε ειδικότητες με τα πλεονάσματα στο Δημόσιο. «Οι ποσοτικοί στόχοι για την κινητικότητα, αλλά και για τις αποχωρήσεις, παραμένουν αμετάβλητοι. Η κινητικότητα μέσω της διαθεσιμότητας δεν ταυτίζεται με τις υποχρεωτικές αποχωρήσεις» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στο πόσοι θα απολυθούν μετά το οκτάμηνο, η ίδια δηλώνει ότι θα αποχωρήσουν μόνον όσοι δεν μπορέσουν να επανατοποθετηθούν με βάση την ειδικότητά τους και τις πραγματικές ανάγκες της υπηρεσίας.

Η κυρία Χριστοφιλοπούλου διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνει «κυνήγι μαγισσών επίορκων» δι' ασήμαντον αφορμήν. «Είμαστε αποφασισμένοι να παύσει το καθεστώς γενικευμένης ατιμωρησίας και χαλαρώτητας στο Δημόσιο. Κάτι που η χώρα έχει ανάγκη έτσι κι αλλιώς» καταλήγει.

Παράλληλα, τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας αλλά ο κίνδυνος "ατυχήματος" υπάρχει. Η παράδοση του λαϊκισμού στην Ελλάδα ενώ ειναι κυρίαρχη στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης έχει ακομα σοβαρά΄ερείσματα και στα κόμματα της συγκυβέρνησης, επισημαίνει».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις