ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθανασίου: Άμεσα η κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου

Δημοσίευση 24 Σεπτεμβρίου 2013, 15:44 / Ανανεώθηκε 24 Σεπτεμβρίου 2013, 15:44
Αθανασίου: Άμεσα η κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου
fosphotos.com
Facebook Twitter Whatsapp

Τις επιφυλάξεις του για τη σύγκληση του πολιτικού συμβουλίου υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για το θέμα της Χρυσής Αυγής, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Τις επιφυλάξεις του για τη σύγκληση του πολιτικού συμβουλίου υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για το θέμα της Χρυσής Αυγής, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Αφορμή ήταν η επισήμανση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση ότι δεν αντιλαμβάνεται γιατί ο υπουργός Δικαιοσύνης έσπευσε να διατυπώσει την άρνησή του να γίνει η συζήτηση για τη Χρυσή Αυγή.
Απαντώντας, ο κ. Αθανασίου, αφού διευκρίνισε ότι εκφράζει προσωπική του άποψη και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τη βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανέφερε ότι ο ίδιος έχει επιφυλάξεις αν πρέπει να γίνει η σύγκληση του πολιτικού συμβουλίου, καθώς δεν θα προσφέρει τίποτα. Συμπλήρωσε δε, ότι δεν θέλει να θεωρηθεί ως ποδηγέτηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, στο έργο της ίδιας της Δικαιοσύνης που συνεχίζεται.

Ακόμα, απαντώντας ο κ. Αθανασίου στις βολές που δέχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση μέχρι σήμερα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, παραδέχτηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση, ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα είναι ένα από τα αμέσως επόμενα νομοσχέδια που θα καταθέσει. Αφορμή ήταν η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική παρακολούθηση των κατάδικων, υπόδικων και κρατουμένων με το ειδικό «βραχιολάκι».

Ο κ. Αθανασίου εμφανίστηκε ανοικτός σε περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές, ενώ τόνισε ότι ένας από τους κύριους στόχους του νομοσχεδίου είναι η μερική αποσυμφόρηση των φυλακών. Όπως τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, η Ελλάδα ξεπερνά κατά πολύ το ανώτατο ευρωπαϊκό όριο και έχουν γίνει σοβαρές καταγγελίες και έχει καταδικαστεί επανειλημμένα για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το ανώτατο ευρωπαϊκό όριο, είπε ο κ. Αθανασίου, είναι 9.886 θέσεις στις φυλακές, ενώ ο συνολικός αριθμός κατάδικων και υπόδικων στην Ελλάδα φθάνει στις 13.139 θέσεις. Μόνον οι υπόδικοι, όπως ανέφερε, φθάνουν στους 3.129.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών», ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητοι Έλληνες επιφυλάχθηκαν, ενώ οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής απουσίαζαν από τη συζήτηση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr