ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος για το Κυπριακό: Δεν θα γίνει τετραμερής διάσκεψη

Δημοσίευση 24 Σεπτεμβρίου 2013, 19:11 / Ανανεώθηκε 24 Σεπτεμβρίου 2013, 19:11
Βενιζέλος για το Κυπριακό: Δεν θα γίνει τετραμερής διάσκεψη
Facebook Twitter Whatsapp

«Δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά σε "τετραμερή" διάσκεψη ή σε οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή της Ελλάδος» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη χθεσινή συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά σε "τετραμερή" διάσκεψη ή σε οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή της Ελλάδος» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη χθεσινή συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου και τη συμφωνία τους να πραγματοποιηθούν εκατέρωθεν συναντήσεις με τους διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε συγκεκριμένα:

«Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε από την ελληνική Κυβέρνηση να αποδεχθεί συνάντηση -σε επίπεδο που θα καθοριστεί- με τον διαπραγματευτή της τουρκοκυπριακής κοινότητας, προκειμένου να διευκολυνθεί η συνάντηση του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής κοινότητας με την τουρκική κυβέρνηση. Αυτό συμφωνήσαμε με τον κ. Νταβούτογλου. Δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά σε "τετραμερή" διάσκεψη ή σε οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή της Ελλάδος. Οι δύο κοινότητες προβλέπονται στο ισχύον Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας του 1960 και ο ορισμός διαπραγματευτών έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν. Η διαφύλαξη, άλλωστε, της διεθνούς νομικής προσωπικότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο της και ενεργεί ως κυρίαρχο κράτος-μέλος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι θεμελιώδης μέριμνά μας. Η Ελλάδα, όπως είχα την ευκαιρία να πω στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, στηρίζει τις πρωτοβουλίες του προέδρου Αναστασιάδη με στόχο μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr