ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Πρωτοφανείς ενέργειες της διοίκησης της ΔΕΗ εναντίον εργαζομένων

Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2013, 09:52 / Ανανεώθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2013, 09:07
Νικολόπουλος: Πρωτοφανείς ενέργειες της διοίκησης της ΔΕΗ εναντίον εργαζομένων
Facebook Twitter Whatsapp

Για πρωτοφανείς κινήσεις της Διοίκησης της ΔΕΗ κάνει λόγο ο γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. 

 

Για πρωτοφανείς κινήσεις της Διοίκησης της ΔΕΗ κάνει λόγο ο γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος
 
Όπως ανφέρει «η Διοίκηση της ΔΕΗ απέστειλε εξώδικο κατά της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, για Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε με τον τίτλο «ΕΝΔΟΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ», και που αφορούσε στο Κοινοπρακτικό Σχήμα ΔΕΗ - DAMCO για την δημιουργία franchise καταστημάτων ανά την Ελλάδα, όπου ως γνωστό η ΔΕΗ συμμετέχει με ποσοστό 49% και η Ιδιωτική Εταιρεία με το υπόλοιπο 51%», και όπως σχολιάζει «φαίνεται πως η Τροϊκανή Διοίκηση της ΔΕΗ ενοχλήθηκε, γιατί η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ δεσμευόμενη από τις αποφάσεις του συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ είχε διαφορετική άποψη για τα κοινοπρακτικά σχήματα, από εκείνη της Διοικήσεως».
 
Ο κ. Νικολόπουλος καλεί τη διοίκηση της ΔΕΗ «αντί να απειλεί και να επιχειρεί να φιμώσει, να χειραγωγήσει και να ελέγξει ένα από τα ιστορικότερα σωματεία, όπως είναι αυτό της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, θα έπρεπε να ασχοληθεί με τα σοβαρά ζητήματα της Επιχείρησης, για το οποία «περί άλλων τυρβάζει» και να δώσει απαντήσεις στα εξής θέματα: 

«* Στο πρόσφατο black out της Σαντορίνης

* Στον έλεγχο των εργολάβων

* Στο κλείσιμο των πρακτορείων πελατών

* Στην κατολίσθηση της Μεγαλόπολης και μάλιστα σε καλοκαιρινή περίοδο

* Στα θανατηφόρα ατυχήματα

* Στα πρόστιμα της ΡΑΕ και τον αβανταδόρικο ρόλο που παίζει υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων

* Για τους ανταγωνιστές της ΔΕΗ που θησαυρίζουν σε βάρος της ΔΕΗ

* Για τις κλοπές των υλικών και των μετασχηματιστών»

Ο κ. Νικολόπουλος καλεί «τον αρμόδιο Υπουργό να απομακρύνει άμεσα τη Διοίκηση τη ΔΕΗ, που δυστυχώς δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και διασύρει την μεγαλύτερη επιχείρηση των εργαζομένων και του Ελληνικού Λαού».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr